Wednesday , May 18 2022

Cinci cadre medicale de la secția de Medicină Internă a Spitalului Județean sunt diagnosticate pozitiv cu Covid 19

Este vorba despre doi medici și trei asistente n conducerea spitalului a chemat la muncă, personalul aflat în concediu

Al cincilea val al pandemiei de coronavirus a început să facă victime printre personalul medical al Spitalului Județean. La sfârșitul săptămânii trecute, cinci cadre medicale, dintre care doi medici și trei asistente, din cadrul secției de Medicină Internă a spitalului sucevean erau diagnosticate pozitiv cu Covid 19, fiind chemat personal din concediu pentru a-i acoperi pe cei infectați.

Situația devine tot mai grea de la zi la zi, iar medicii sunt îngrijorați că virusul va face victime și în alte secții ale unității spitalicești. ”Vurusul se poate răspândi peste tot prin spital iar toți pacienții care se internează, semnează că au luat cunoștință că există posibilitatea să se infecteze cu virusul SarsCov2 chiar și în zonele nonCovid. Repet, spitalul nu a fost proiectat cu circuite complet separate unul de celălalt. Încercăm pe cât posibil, separarea suspecților de pacienții negativi, în spitalul nou, dar nu se poate realiza 100%. Nu a fost conceput tot spitalul ca un spital de Boli Infecțioase. În plus, se face triaj epidemiologic zilnic, iar personalul care are simptome se testează la intrarea în tură”, a declarat medicul urgentist Dan Teodorovici, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean Suceava.

Conducerea unității spitalicești a informat tot personalul medical că, în caz de nevoie, vor fi chemați din concedii, atât medicii cât și asistenții medicali. (Cristina RUŞTI)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …