Thursday , September 29 2022

Cinci ani și opt luni de închisoare pentru barbatul din Scheia care și-a sechestrat propria fiică

Vasile Munga, de 31 de ani, din Scheia, a fost condamnat la cinci ani și opt luni de închisoare, în timp ce Elvis Rostaș, de 26 de ani, s-a ales cu doar trei ani și patru luni de detenție. Cei doi sunt acuzați că au intrat cu forța într-o locuință din Scheia, de unde Vasile Munga a luat-o cu forța pe fiica sa în vârstă de doar nouă luni de zile 

palatul de justitie Suceava [800x600]

Curtea de Apel Suceava i-a condamnat definitiv pe inculpații Vasile Munga la cinci ani și opt luni de închisoare și pe Elvis – Dumitru Rostaș la trei ani și patru luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal.
Amintim că în data de 2 iulie 2015, la ora 22.13, o femeie de 32 de ani, din comuna Scheia, a reclamat prin 112 faptul că doi bărbați au pătruns ilegal în locuința sa, au lovit-o și i-au luat cu forța fetița minoră în vârstă de nouă luni, după care au plecat cu un autoturism Audi. La fața locului s-a deplasat o patrulă de poliție, care l-a surprins pe Vasile Munga, de 31 de ani, localnic, când încerca să plece din fața locuinței reclamantei cu mașina. Polițiștii au pornit în urmărirea acestuia, însă Vasile Munga s-a distanțat de echipajul de poliție și a intrat cu autovehicul în curtea lui Vasile Cuțitariu, unde a lăsat mașina și a plecat într-o direcție necunoscută împreună cu Dumitru Rostaș, de 26 de ani, din Scheia și fiica sa, Luisa M.. Pentru găsirea copilului și prinderea celor doi a fost cerut sprijinul Poliției Municipiului Suceava.
Anchetatorii au stabilit că Nadia Munga este căsătorită cu Vasile Munga din anul 2009 și au împreună tre copii, iar în prezent sunt în proces de divorț, fiind despărțiți. In seara de 2 iulie 2015, în jurul orei 22.10, Vasile Munga și Dumitru Rostaș au intrat în curtea femeii, au încercat să pătrundă în casă, dar ușa era încuiată. Cei doi i-au cerut Nadiei Munga să le dea fetița, însă din cauză că au fost refuzați, Vasile Munga a spart cu o cărămidă geamul de la un geam, a pătruns în interior, unde cei doi au lovit-o pe Nadia Munga cu palmele peste față și i-au luat copilul de brațe, după care au ieșit.
Până la sosirea polițiștilor, Nadia Munga s-a opus ca soțul ei să ia fetița, dar a fost lovită. In ajutorul ei au sărit Laura Pleșca, de 28 de ani și fiica acesteia, Viviana P., ambele din Scheia, care au fost și ele lovite de Vasile Munga pentru a le împiedica să-i ia fiica din brațe. Individul și Dumitru Rostaș s-au urcat în autoturismul Audi și au plecat, evitând echipajul de poliție sosit la fața locului. Pe parcursul cercetărilor, Auruța M., nepoata lui Vasile Munga, i-a adus fetița înapoi Nadiei M., spunând că a fost lăsată de acesta mamei sale, Mariana Feraru. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pe numele lui Vasile Munga și Dumitru Rostaș pentru comiterea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal, lovirea sau alte violențe, violare de domiciliu și distrugere.
In toamna acestui an, nouă persoane de etnie rromă din comuna Scheia, cu vârste cuprinse între 28 și 52 de ani, au fost reținute pentru 24 de ore sub aspectul comiterii infracțiunilor de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului. Cei nouă sunt acuzați că și-au schimbat declarațiile în fața judecătorilor, pentru a-i scăpa de închisoare pe Munga și Rostaș. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Absolventă a Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, premiată și felicitată de conducerea ASE București și de ministrul Educației

Absolventa Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, promoția 2022, Denisa Siminiuc, a fost premiată și felicitată …