Thursday , February 9 2023

Cinci ani și jumătate de închisoare pentru un sucevean care a agresat sexual două femei în Anglia

Claudiu Simon Ciobanu, de 20 de ani, din Suceava, a fost condamnat de către judecătorii britanici la cinci ani și jumătate de închisoare după ce a agresat sexual două femei pe o stradă din orașul britanic Guildford. Ciobanu a încercat să sărute cu forța o femeie de 20 de ani pe care nu o cunoștea, în sprijinul acesteia sărind o biciclistă în vârstă de 31 de ani. Prima victimă a reușit să fugă și să strige după ajutor, în timp ce Ciobanu și-a redirecționat atacul către biciclistă. Mai mulți martori au venit în ajutorul femeilor, iar polițiștii l-au arestat pe sucevean la fața locului

claudiu ciobanu

Un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava, fost elev al Liceului cu Program Sportiv, are grave probleme cu legea în Marea Britanie după ce ar fi agresat sexual două femei.Un trecător ce a intervenit pentru a salva o femeie care a fost agresată sexual la Guildford a fost lăudat pentru acțiunile  sale, după ce a ajutat la prinderea autorului.

Incidentul s-a produs la data de 2 februarie 2017, pe o stradă din orașul Guildford. Claudiu Simon Ciobanu a încercat să sărute cu forța o femeie de 20 de ani pe care nu o cunoștea, în sprijinul acesteia sărind o biciclistă în vârstă de 31 de ani. Prima victimă a reușit să fugă și să strige după ajutor, în timp ce Ciobanu și-a redirecționat atacul către biciclistă. Mai mulți martori au venit în ajutorul femeilor, iar polițiștii l-au arestat pe sucevean la fața locului.

In timpul procesului derulat la Guildford Court of Justice, biciclista a fost nominalizată pentru a primi premiul High Sheriffs pentru acțiunile sale.

claudiu ciobanu1„A fost un atac dezgustător și complet aleator al unui bărbat asupra a două femei necunoscute. Aș dori să le mulțumesc ambelor victime pentru asistarea poliției pe tot parcursul anchetei și procesului judecă­toresc, deoarece, cu ajutorul lor, am luat acest individ de pe străzi, astfel încât nu mai reprezintă o amenințare pentru public. A fost un incredibil act de curaj al primei victime pentru că a fost capabilă să caute ajutor și a celei de-a doua victime pentru că a intervenit. Ea s-a pus în pericol pentru a proteja un alt cetățean, gestul său fiind extrem de lăudabil”, a declarat polițistul Vicky Allen pentru „Surrey Mirror”.

Claudiu Simon Ciobanu a pledat vinovat pentru cele două atacuri sexuale, fiind condamnat de către magistrații de la Curtea Guildford Crown la cinci ani și jumătate de închisoare. (D.Z.)

 

Vezi si

Peste 100 de amenzi aplicate de polițiști în cadrul unei razii în Vatra Dornei. Doi bărbați, reținuți pentru comiterea unor furturi

Miercuri, 8 februarie, între orele 07.00-14.00, Poliţia municipiului Vatra Dornei a organizat şi executat o …

One comment

  1. Asta sa fie invatatura de minte pentru cei cu figuri in cap, care merg in UK. In Romania nu primești 5 ani si jumătate de închisoare nici pentru viol, in majoritatea cazurilor.