Wednesday , February 8 2023

Cinci accidente produse de șoferi care s-au urcat băuți la volan

Cinci șoferi cu alcoolemii cuprinse între 0,72 și 0,91 mg/l au produs accidente pe raza județului în week-end. Din fericire, nimeni nu a fost rănit grav2 accident

La data de 7 iulie 2018, în jurul orei 22.05, Dumitru Mateiaș, de 31 de ani, din comuna Capu Câmpului, în timp ce conducea autoturismul Renault pe DJ 177C, pe raza localității de domiciliu, având direcția de deplasare Capu Câmpului către Gura Humorului, a acroșat-o cu partea din față a mașinii pe Melexima B., de 85 de ani, localnică, care se afla pe marginea drumului. In urma impactului a rezultat rănirea ușoară a bătrânei, care a fost transportată mai întâi la Spitalul Orășenesc Gu­ra Humorului, după care a fost transferată la Spitalul Județean Su­ceava, pentru îngrijiri medi­ca­le. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. In acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunile de „vătămare corporală din culpă” și „conducere sub influența alcoolului”.

La data de 6 iulie a.c., la ora 09.20, Cristi Vodă, de 51 de ani, din comuna Cornu Luncii, în timp ce conducea autoutilitara Mercedes Benz pe DC 11, a dat vehiculul cu spatele pe o uliță la­te­­rală, moment în care a acroșat cu bena camionului un tablou electric. Bărbatul a fost testat cu aparatul etiloltest, rezultatul fiind de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoo­lemiei.  Pe numele lui a fost întoc­mit un dosar penal pentru in­­­­­­frac­­țiunile de „conducere sub influența alcoolului” și „distrugere”.

La data de 7 iulie 2018, în jurul orei 00.30, polițiștii din Vicovu de Sus au observat pe partea dreaptă a sensului de mers Brodina – Ulma, în afara părții carosabile, pe DJ 209G, pe raza comunei ­Bro­dina, un autoturism BMW, iar la volan un tânăr. Agenții au stabilit că șoferul se numește Mihail Habur, de 25 de ani, din comuna Ulma, care a spus că, în timp ce conducea autoturismul BMW pe DJ 209G, pe direcția Brodina – Ulma, a pierdut controlul asupra volanului, a părăsit partea carosa­bilă, fără a suferi leziuni. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,91 mg/l alcool în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Acestuia i s-a întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de „conducere sub influența alcoolului”.

Tot în cursul zilei de 7 iulie a.c., în jurul orei 11.30, Nicoleta N., de 24 de ani, din comuna Marginea, l-a sunat pe Gheorghe A., de 28 de ani, din comuna Horodnic de Sus, angajat al spălătoriei „Auto Halip” din municipiul Ră­dă­uți, și i-a spus acestuia să ia cheile de la autoturismul BMW care era parcat peste drum de spălătorie, să îl spele. Acesta s-a deplasat la biroul de acte auto din incinta spălătoriei, a luat cheile mașinii și a condus-o pe o distanță de aproximativ 15 metri până în incinta spălătoriei. După ce a spă­lat autoturismul, s-a urcat la vo­lanul vehiculului pentru a-l parca pe o stradă lăturalnică. În timp ce conducea automobilul s-a speriat de o altă mașină și a virat dreapta, intrând în gardul unei locuințe, lovind frontal un stâlp de energie electrică. În urma verificărilor fă­cute în bazele de date s-a stabilit faptul că individul nu are permis de conducere valabil pentru vreo categorie de vehicule. De asemenea, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la Spitalul din Rădăuți, a refuzat recoltarea de probe biologice în prezența cadrelor medi­cale. Pe numele lui Gheorghe Anton a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere” și „re­­fuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”, în timp ce Nicoleta N. s-a ales cu un dosar penal pentru „încredințarea unui autovehicul unei persoane fără permis de conducere”.

In aceeași zi, la ora 20.55, polițiștii din Adâncata au fost anunțați prin 112 de către Mariana C., din comuna Hânțești, despre faptul că Petru Spătăriuc, de 22 de ani, din aceeași localitate, a pierdut controlul autoturismului Skoda Fabia pe care îl conducea și a lovit stâlpii de la podețul locuinței sale. Totodată, femeia a precizat că tânărul este sub influența băuturilor alcoolice. La fața locului, polițiștii i-au găsit pe Petru Spătăriuc și Vlăduț Fili­mon, de 24 de ani, din aceeași localitate. Cum ambele persoane miroseau a băuturi alcoolice, iar declarațiile acestora cu privire la cine a condus autoturismul erau contradictorii, s-a procedat la tes­tarea ambilor cu aparatul etilotest, la primul rezultând valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la al doilea rezultând ­va­loarea de 0,52 mg/l alcool pur în expirat. La Spitalul Județean Su­cea­va, Petru Spătăriuc a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge. În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice”.  (D.Z.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …