Sunday , December 4 2022

CIMPA – individul acuzat că a sechestrat, bătut şi şantajat un om – a scăpat fără o zi de închisoare

 Cătălin Cimpoiaşi zis “Cimpa” a fost condamnat de Curtea de Apel Suceava la doi ani de închisoare cu suspendare, după ce Judecătoria Suceava îl condamnase în primă fază la trei ani de închisoare cu executare. Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, a primit doi ani de închisoare cu executare, în timp ce Laurenţiu Plopan s-a ales cu un an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Cei trei sunt acuzaţi că în luna octombrie 2012 l-au sechestrat şi bătut pe Marian Moşneagu, căruia i-au cerut 10.000 de euro în schimbul BMW-ului incendiat al lui Cimpa, tânărul fiind considerat autorul moral al faptei

CimpaA


Curtea de Apel Suceava a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava şi de inculpaţii Cătălin Cimpoiaşi, zis „Cimpa”, de 40 de ani, din Suceava, Dumitru Bîrtoiu, alias „Dan Popovici”, de 40 ani, din comuna Scheia şi Laurenţiu Ionuţ Plopan, de 34 ani, din municipiul Suceava , împotriva sentinţei penale din 30 aprilie 2013 a Judecătoriei Suceava. Astfel, Cimpa a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi un termen de încercare de patru ani pentru comiterea infracţiunilor de „şantaj”şi „lipsire de libertate în mod ilegal”. Acesta fusese condamnat la prima instanţă la trei ani de închisoare cu executare, însă magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au fost mai blânzi, lăsându-l în libertate. Dumitru Bîrtoiu alias Dan Popovici a rămas cu aceeaşi pedeapsă de doi ani de închisoare cu executare pentru comiterea infracţiunilor de „şantaj” şi „lipsire de libertate în mod ilegal”, în timp ce pedeapsa primită de Laurenţiu Ionuţ Plopan a fost micşorată de la doi ani de închisoare cu suspendare la un an şi opt luni de închisoare cu executare pe un termen de încercare de trei ani şi opt luni pentru săvârşirea infracţiunilor de „şantaj” şi „lipsire de libertate în mod ilegal”.
Curtea de Apel Suceava a menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei date de Judecătoria Suceava, astfel că inculpaţii Cătălin Cimpoiaşi, Dumitru Bîrtoiu şi Laurenţiu Ionuţ Plopan trebuie să plătească suma de 10.000 de lei părţii vătămate Marian Moşneagu. Aceştia mai trebuie să plătească şi 16.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Decizia Curţii de Apel este definitivă.
Au sechestrat şi şantajat un tânăr să le dea 10.000 de euro pentru un BMW incendiat
La începutul lunii februarie 2013, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava i-au trimis în judecată pe inculpaţii Cătălin Cimpoiaşi, Laurenţiu Ionuţ Plopan şi Dumitru Bîrtoiu, aceştia fiind acuzaţi că au sechestrat un tânăr în apartamentul lui Cimpa, l-au bătut şi „înştiinţat” că trebuie să le dea 10.000 de euro pentru un autoturism BMW ce a fost incendiat. Maşina respectivă a fost incendiată în data de 12 octombrie 2012, autovehiculul fiind parcat în lateralul blocului unde locuieşte Cimpa, în cartierul George Enescu din Suceava.
Tot acest incident a pornit de la o tentativă de omor comisă în data de 17 august 2012 la casino-ul Royal din George Enescu. Victima Marian Moşneagu, de 30 ani, din Suceava, a fost atunci băgată în spital de agentul de pază de la RPG, Ilie Buruiană, care între timp a fost condamnat definitiv la şase ani de închisoare. După circa două luni, BMW-ul lui Cimpa a fost incendiat, el având informaţii cum că acest lucru a fost posibil după ce Marian Moşneagu ar fi spus la mai multe persoane că este apărat de Cătălin Cimpoiaşi. Astfel, Cimpa a pus totul cap la cap şi a considerat că amicii lui Buruiană au vrut să se răzbune şi i-au dat foc la maşină. După câteva zile după ce autoturismul i-a fost incendiat, Cimpa l-a chemat pe Moşneagu la el acasă, unde împreună cu Dumitru Bîrtoiu şi Laurenţiu Plopan, l-au sechestrat şi bătut pe acesta.
Victima a fost lovită cu un baston telescopic şi un patent
In seara zilei de 21 octombrie 2012, Marian Moşneagu a fost dus de un individ la apartamentul lui Cimpa unde mai erau Bîrtoiu şi Plopan. După ce i-au luat telefonul, Cimpa a început să-l lovească cu un baston telescopic pe Marian Moşeagu care nu era încă recuperat după bătaia soră cu moartea încasată la Royal. In tot acest timp, Cimpa îi spunea victimei să-i zică cui s-a laudat că îl apară, însă Moşneagu repeta că nu tie despre ce este vorba.
După ce s-a plictisit de bastonul telescopic, Cimpoiaşi a luat o şurubelniţă cu care l-a ameninţat pe tânăr că îl înjunghie, timp în care Dumitru Bîrtoiu a apucat şi el un patent şi a început să-l lovească pe Moşneagu peste degetele de la mâna stângă. Acesta din urmă i-a spus victimei că dacă nu îi duce la cel care a incendiat maşina îi va scoate dinţii, astfel că l-a lovit peste gură cu patentul, rupându-i un dinte. Cel de-al treilea inculpat, Laurenţiu Plopan, a fost mai „blând” cu Moşneagu, lovindu-l pe acesta cu pumnii în piept.
Când au văzut că nu merge cu bătaia, cei trei au început să-şi ameninţe victima cu moartea, fiind vizate şi rudele sale. Pentru că nu au reuşit să afle nimic de la Moşneagu, Cimpa, Bîrtoiu şi Plopan i-au cerut să le dea 10.000 de euro, valoarea BMW-ului incendiat. Tot chinul tânărului a ţinut mai bine de oră, el fiind eliberat însă anunţat că dacă va spune cuiva ce s-a întâmplat în apartamentul lui Cimpa va fi omorât atât el cât şi întreaga sa familie. Victima, în primă fază, nu a vrut să povestească rudelor ce a păţit, însă i-a spus mamei sale prin ce a trecut, astfel că a fost convins să meargă la poliţie şi să-i reclame pe cei trei agresori.
Dan Popovici mai are de ispăşit o altă pedeapsă de doi ani de închisoare
La mijlocul lunii iunie a acestui an, Dumitru Bîrtoiu, fost Dan Popovici, acum în vârstă de 40 de ani, a fost reţinut în trafic, în zona OMV, la ieşirea din oraş către Fălticeni. Pentru a-i stopa cursa au intervenit 10 poliţişti, şase mascaţi şi alţi lucrători ai IPJ care sub acoperire îl monitorizau de mai multe zile, în aşteptarea deciziei Inaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, de unde Bîrtoiu – Popovici aştepta un rezultat favorabil, la recurs. Este vorba despre un dosar de trafic de persoane în care suceveanul care acum câţiva ani părea că face legea în comunitatea interlopă din jurul Pieţei mici, fusese condamnat la doi ani de închisoare de Curtea de Apel Suceava, după ce anterior fusese achitat la Tribunal. Curtea Supremă a confirmat sentinţa Curţii de Apel Suceava iar tribunalul judeţean a trebuit să pună în aplicare decizia ICCJ. Dumitru Bîrtoiu – Dan Popovici a fost scos din automobilul pe care îl conducea, transferat într-o maşină a poliţiei şi transportat direct în penitenciarul de maximă siguranţă Botoşani, pentru a-şi ispăşi pedeapsa de doi ani de închisoare, fără a mai trece prin arestul IPJ.
In doarul în care în luna aprilie a anului 2013, Dumitru Bîrtoiu a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, au aflat condamnările şi Nelu Hînţar, din Marginea – doi ani de închisoare cu suspendare, Iosif Alexandrovici, din Mănăstirea Humorului, care a primit de asemenea doi ani de închisoare, Ionel Târdea, din Dumbrăveni -cinci ani de închisoare şi Dănuţ Doru Zaiţi, tot din Dumbrăveni, cinci ani şi opt luni de închisoare. Conform rechizitoriului, capul grupării era Ionel Târdea, care în perioada martie – decembrie 2005 a racolat, îndrumat şi călăuzit peste graniţă 28 de persoane, dintre care 22 de cetăţeni moldoveni şi şase români. Pentru a fi scoşi ilegal din România, cei 28 au achitat sume cuprinse între 1.700 şi 2.500 de euro. O parte dintre persoanele trimise în afara graniţelor ajungeau pe mâna proxeneţilor şi erau folosite în „industria sexului”. Printre cei care au căzut victime ale reţelei conduse de Târdea se numără şi câteva minore, una dintre acestea fiind vândută în Italia pentru suma de 1.300 de euro. Pentru a destrăma această grupare, anchetatorii au efectuat la vremea respectivă interceptări telefonice şi au introdus ca potenţiale victime, poliţiste sub acoperire. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Foresta a încheiat anul cu o remiză la Bacău

Foresta a încheiat anul cu o remiză, scor 1-1, înregistrată sâmbătă, pe terenul celei de-a …

6 comments

  1. eu m-as abtine…mcar astia nu vin care 10-20 in haita si bat lumea cu batele pe strada

  2. un oras atat de mzerabil cu oameni si mai mizerabili………scursuri precum acesta si tovarasul lui care si-a schimbat numele din Popovici in Bartoi dupa femeie si terorizati in copilarie e plina tara si voi ii spuneti interlopi…rusine!

  3. bai colegilor daca n ar fi George Enescu v-ar invada tiganii din burdujeni si v-ar talhari ziua in amiaza mare! auzi bai Mariuse sageata de burdujeni la cum umbla garda sa-l infunde pe Dan putea sa sifoneze oricat si pe oricine ca ei tot pe el il vor.daca nu stii taci in plm si du-te sparge seminte la Orizont cu distrusii aia de pe acolo.

  4. da deunde sti tu ca sunt sifoni ?

  5. normal ca scapă așa ușor , Dan ,maruseac niște sifoni

  6. Suceava-George Enescu -raiul bandiților.Sa-i ia cei care le-au dat așa hotărîre, pe acești borfași la ei acasă.