Friday , September 30 2022

Cimpa, fiul său și un alt șmecheraș, reținuți pentru că au rupt în bătaie un bărbat în fața unei săli de jocuri din Suceava

Vineri, 29 iulie, polițiștii suceveni au efectuat 3 percheziții domiciliare și au dispus măsura reținerii față de trei persoane implicate într-un scandal care a avut loc în luna mai la o sală de jocuri din municipiul Suceava.  

Retinut, perchezitii

În data de 2 mai 2022, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată direct de către lucrătorii din cadrul U.P.U. Suceava  cu privire la faptul că un bărbat de 36 ani s-a prezentat la această unitate medicală întrucât a fost agresat fizic.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Biroului Ordine Publică care l-a identificat pe bărbatul de 36 ani, stabilindu-se că acesta ar fi fost lovit în zona feţei de către trei persoane necunoscute.

Deși a manifestat reticență în oferirea unor detalii cu privire la eventimentul în care a fost implicat și cu privire la susținerea poziției procesuale, polițiștii au continuat verificările fiind întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de ,,lovire sau alte violențe’’.

În continuarea cercetărilor, s-a conturat activitatea infracțională a numiților Cimpoiași Cătălin (49 de ani), zis Cimpa (un vechi interlop din Suceava), Cimpoiași Cătălin (25 de ani), fiul lui Cimpa și Mănălăchioaiei Marius Florin (25 de ani), toți din Municipiul  Suceava sub aspectul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, constând în aceea că sus-numiții la data de 02 mai 2022, în jurul orei 21:00, fiind în fața sălii de jocuri de noroc S.C. BIGWIN S.R.L, situată pe str. Vasile Alecsandri, din municipiul Suceava l-au lovit pe P. Bogdan (36 de ani) cu pumnii şi cu picioarele în zona superioară a corpului, cauzându-i leziuni fizice ce au necesitat pentru vindecare un număr de 11-13 zile de îngrijiri medicale, iar prin acțiunile acestora, executate în loc public, a fost creată o stare de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

În cauză au fost efectuate demersuri în vederea efectuării a 3 percheziții domiciliare la locuințele celor 3 autori, fapt pentru care la nivelul Poliției Municipiului Suceava-Biroul Investigații Criminale s-a întocmit un plan de acțiune în vederea punerii în executare a acestora la data de 29 iulie 2022 începând cu ora 05.30. În acțiune au fost agrenați 11 lucrători din cadrul biroului, 2 grupe SAS din cadrul I.P.J. Suceava și  grupă de subofițeri jandarmi din cadrul I.J.J. Suceava.

În data de 29 iulie2022 în urma efectuării celor 3 percheziții domiciliare și a unei percheziții asupra unui autoturism au fost identificate mai multe mijloace de probă de interes pentru soluționarea cauzei. De asemenea în urma perchezițiilor domiciliare și a percheziției auto au fost identificate mai multe obiecte contondente.

S-au emis 3 mandate de aducere pe numele suspecților Cimpoiași Cătălin, Cimpoiași Alexandru și Mănălăchioaiei Marius Florin fiind conduși la sediul Poliției Municipiului Suceava.

În urma audierii acestora, lucrătorii Poliției Municipiului Suceava – Biroul Investigații Criminale au dispus măsura preventivă a  reținerii celor 3 suspecți pentru o perioadă de 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cei trei bărbați au fost introduși în arestul IPJ Suceava, cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorului care supraveghează urmărirea penală din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava .

”Poliţiştii atrag încă o dată atenţia celor care nesocotesc normele legale că vor acţiona în continuare cu fermitate maximă, comportamentele de tip antisocial de natură a afecta gradul de siguranţă al cetăţenilor nefiind tolerate.

Îi atenționăm încă o dată pe cei pretabili la săvârşirea de fapte antisociale că poliţiştii vor acţiona cu profesionalism şi fermitate  maximă în orice situaţie de natură a aduce atingere ordinii şi liniştii publice, măsurile privative de liberate urmând a fi dispuse conform prevederilor legale”, se arată într-un comunicat transmis de IPJ Suceava. (O.S.)

Vezi si

A murit Alexandru Arşinel. Marele actor, de loc din Dolhasca, avea 83 de ani

A murit Alexandru Arşinel. Actorul s-a stins din viaţă, joi seara,  la vârsta de 83 …