Sunday , September 25 2022

Chirurg de la Spitalul din Gura Humorului bătut de un pacient cu probleme psihice

Ieri dimineaţă, Poliţia Oraşului Gura Humorului a fost sesizată de Spitalul Orăşenesc Gura Humorului cu privire la faptul că în unitatea medicală a fost produs un scandal. Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au stabilit că în jurul orei 09.15, la spital s-a prezentat o familie, cu fiul lor Iulian M., în vârstă de 29 de ani, din localitate, pentru un tratament. La un moment dat, fără nici un motiv, tânărul a agresat o asistentă, în ajutorul căreia a sărit medicul de gardă, doctorul chirurg Constantin Păncescu, care a fost lovit la rândul său, alegându-se cu o fractură la mâna dreaptă. Agresorul, cunoscut cu probleme psihice, a fost imobilizat şi dus la Spitalul de Neuropsihiatrie din Câmpulung Moldovenesc. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pe numele lui Iulian M. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de “lovire sau alte violenţe”, fiind luată legătură şi cu Inspectoratul Teritorial de Muncă pentru încadrarea incidentului ca accident de muncă.
Doctorul chirurg Constantin Păncescu a declarat că “astăzi (ieri – n.r.) la ora 09.30, fiind la camera de gardă Gura Humorului am auzit nişte ţipete de ajutor pe holul din imediata apropiere, am ieşit şi am văzut-o pe doamna biolog Carmen Iacob de la laboratorul spitalului care era agresată, lovită cu brutalitate cu pumnii şi picioarele de un individ. Am strigat ca să fiu auzit, am atras atenţia acelui om care şi-a îndreptat implicit agresivitatea asupra mea. Am parat câteva lovituri şi m-am ales cu fractura de la mâna dreaptă, din cauza căreia nu voi putea opera până când mă voi vindeca deoarece nu pot îmbrăca o mănuşă chirurgicală. La apelul asistentei poliţiştii au venit în circa 10 minute, când eu îl ţineam în imobilizat pe acest cetăţean, l-au luat şi dus la sediul poliţiei după care a fost trimis de Spitalul de Neuropsihiatrie din Câmpulung Moldovenesc”.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, medicul urgentist Tiberius Brădăţan, a declarat că “la noi la Unitatea de Primire a Urgenţelor a venit un coleg medic chirurg de la Spitalul din Gura Humorului cu fractură luxaţie deget V mână dreaptă, mână cu care colegul nostru instrumentează, fapt ce a determinat imobilizarea în aparat ghipsat a mâinii şi o perioadă de cel puţin o lună şi jumătate incapacitatea colegului de a intra în sala de operaţie. Pentru Spitalul din Gura Humorului este o adevărată tragedie pentru că în momentul de faţă celălalt medic urgentist se află în concediu de odihnă şi practic secţia este pe punctul de a fi închisă. Toate acestea din cauza faptului că în condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea spitalele din România există probleme cu asigurarea personalului medical”. Doctorul Tiberius Brădăţan a mai precizat că “în situaţia în care cineva va mai avea o problemă chirurgicală, în primul rând dacă se poate va fi rechemat colegul care se află în concediu pentru a putea asigura chirurgia şi în mod categoric tot ce înseamnă urgenţă vor fi redirecţionate către spitalele din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi”.
La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului nu există niciun fel de pază. Unitatea medicală a încheiat un contract cu o firmă de pază şi protecţie care să-i apere în cazul în care vor avea loc astfel de incidente, însă agenţii de pază nu au intervenit în acest caz deoarece spitalul nu a plătit de trei luni serviciile de pază, astfel că angajaţii spitalului au fost lăsaţi fără niciun fel de protecţie. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

 Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în derbyul local de la Fălticeni

Șomuz și Foresta și-au împărțit punctele în primul derby sucevean din actuala ediție de campionat …

One comment

  1. Pancescu , un spagar de cea mai joasa speta!! Un rebut uman,slab profesional o rusine pentru tagma medicilor di Romanica!!!!