Thursday , July 18 2024

Cherestea și lemn în valoare de peste 5.000 lei, confiscate de polițiști în urma unor controale în trafic

Vineri, la ora 15.10,  pe Drumul Județean 175, pe raza comunei Fundu Moldovei, polițiștii au oprit pentru control o autoutilitară condusă de către un bărbat din localitate, jud. Suceava, care transporta material lemnos – cherestea tivită (grinzi). Fiind interogată baza de date SUMAL 2.0, a reieșit faptul că pentru autoutilitară și încărcătura de cherestea nu a fost emis aviz electronic de însoțire. După inventarierea materialului lemnos, a rezultat cantitatea de 4,32 mc cherestea tivită (grinzi), în valoare de 3.870  lei, care a fost confiscată și dată în custodia unui lucrător silvic.

Vineri dimineață, în jurul orei 09:35,  pe DJ 209G Falcău – Brodina,  județul Suceava, a fost oprită o autoutilitară încărcată cu material lemnos, condusă de un bărbat din comuna Frătăuții Noi. Șoferul a înmânat  documentele personale  și  ale autoutilitarei, dar nu avea emis aviz de însoțire a materialului lemnos. Mașina a fost dusă la sediul FPL Putna, din cadrul Ocolului Silvic Putna, iar în urma inventarierii a reieșit că era încărcată cu 4,5 mc  lemn foc rășinoase.

Tot vineri, echipajul de poliție  din cadrul Secției 14 Poliție Rurală Vama, fiind în exercitarea atribuțiilor de seviciu pe raza comunei Moldovița, în satul Rașca, a efectuat semnal regulamemntar de oprire unei autoutilitare ce se deplasa  către  Vatra Moldoviței. Cu ocazia controlului efectuat, s-a constatat că în autoutilitara se aflau 9 piese material lemnos specia molid, despre care conducătorul auto a declarat că nu deține aviz de însoțire a materialului lemnos și nici alte documente de proveniență. Transportul de material lemnos a fost condus în Depozitul Dragoșa, loc în care a fost inventariat, stabilindu-se  o cantitate de 3,65 mc material lemnos în valoare de 627 lei.

În toate aceste cazuri lemnul fără acte a fost confiscat, iar șoferii au fost amendați.

Vezi si

Gospodărie din Ipotești, distrusă de un incendiu pornit de la un aragaz nesupravegheat

Joi, în jurul orei 12.30, a fost semnalat un incendiu la o casă de locuit …