Tuesday , July 23 2024

Certificat de urbanism semnat de Gheorghe Flutur pentru rețeaua de gaz metan în comunele Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița

Președintele în funcție al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a semnat miercuri, 26 iunie, Certificatul de urbanism pentru înființarea rețelei de gaz metan în comunele Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței și Moldovița.

Rețeaua de gaz care va deservi aceste localități va avea o lungime de 110,5 km și va include 5.274 de branșamente. Valoarea totală a acestui proiect este de 121.837.040 lei.

Implementarea acestor proiecte contribuie decisiv la dezvoltarea comunităților și a zonei. „Gazul metan înseamnă o sursă alternativă de încălzire la lemnul de foc folosit până acum. De asemenea, acesta oferă posibilitatea deschiderii și de mici afaceri care pot folosi gazul metan în diverse procese tehnologice”, a subliniat Gheorghe Flutur beneficiile pentru populație.

Consiliul Județean Suceava pregătește în continuare documentații pentru extinderea rețelelor de gaz în localitățile din județ. Actualul Program include 59 de primării din județul Suceava, toate având proiecte similare pentru aducțiunea de gaz metan. La finalizarea acestor proiecte în valoare de peste 230 milioane euro, gradul de conectare la gazele naturale va fi de peste 50% în județul Suceava.

Pe parcursul ultimilor ani, în județul Suceava au existat, sunt sau vor fi în implementare proiecte de extindere și modernizare a rețelelor de gaze naturale din localitățile Vatra Dornei, Pojorâta, Dorna Arini, Adâncata, Hănțești, Salcea, Liteni, Udești, Verești. Fântânele, Bălcăuți, Siret, Zvoriștea, Zamostea, Valea Moldovei, Capu Câmpului, Rădășeni, Cornu Luncii, Fântâna Mare, Boroaia, Bogdănești, Forăști, Fundu Moldovei, Horodniceni, Milișăuți, Solca, Arbore, Iaslovăț, Volovăț, Burla, Cajvana, Botoșana, Pârteștii de Jos, Cacica, Berchișești, Drăgoiești, Ciprian Porumbescu, Mănăstirea Humorului, Vama, Frumosu, Vatra Moldoviței, Moldovița, Vadu Moldovei, Preutești, Marginea, Horodnic de Sus, Bunești, Vulturești, Hârtop, Gura Humorului, Păltinoasa, Rădăuți, Dornești, Poiana Stampei, Coșna, Dorna-Arini, Dorna Candrenilor, Șaru Dornei, Vicovu de Jos, Mușenița, Bilca, Vicovu de Sus, Frătăuții Noi, Frasin, Stulpicani, Ostra, Câmpulung Moldovenesc, Suceava, Cajvana, Grănicești, Comănești, Siminicea, Gălănești, Voitinel. (O.S.)

Vezi si

LUME, LUME… HAI LA TÂRG! Peste 100 de meșteri populari vor fi prezenți în weekend la Muzeul Satului Bucovinean 

Muzeul Național al Bucovinei organizează și în acest an manifestarea de tradiție LUME, LUME… HAI …

One comment

  1. Pai facalet zis OA KA KA, a spus ca se retrage ! Mai sta oleaca poate mai cade ceva malai !