Tuesday , January 31 2023

Cereri de insolvenţă pentru 18 firme, în această lună

insolvent

Majoritatea doresc să depună armele la cererea patronilor. Printre acestea şi SC Ekipa Salt Guard SRL, care acum un deceniu era etalonul sucevean în rândul firmelor de pază şi protecţie

Luna iulie a acestui an a fost îndeajuns de productivă în ceea ce priveşte solicitările de deschidere a procedurii insolvenţei la firme din judeţul nostru. In principal, cererile de deschidere a insolvenţei cu o bună perspectivă de intrare în faliment, au fost formulate şi depuse la secţia civilă a Tribunalului Suceava, chiar de către administratorii -patronii societăţilor comerciale.
SC Liraflor Construct SRL, SC Tip Dole SRL, SC Limardo Com SRL, SC Acanta Forest SRL, SC Blumencris SRL, SC Francostel SRL, SC Ekipa Salt Guard SRL, SC Ima Lux SRL, SC Netprogress SRL, SC Gesim Modex SRL, SC 49 Bella Stil SRL, SC Tenhoprometal SRL, SC Reiki- Karuna Sistem SRL, SC Ascendere Dynamic SRL, SC XXL&Com TR SRL, SC Arsidval Trans SRL, SC Pit Stop SRL şi SC Boiovi SRL sunt cele 18 firme pentru care s-a cerut deschiderea procedurii insolvenţei în cursul lunii iulie a acestui an, la Tribunalul Suceava. Societăţi comerciale cu notorietate mică , dacă execeptăm firma de securitate şi pază Ekipa, care în urmă cu aproape un deceniu era printre preferatele firmelor de profil, la contracte cu instituţii publice şi agenţi economici.
Firma Ekipa a fost inclusiv în graţiile primăriei Suceava, până prin 2004 câtă vreme primar a fost Marian Ionescu iar viceprimar Simion Botezatu, dar ulterior lucrurile s-au complicat, după ce angajaţii acesteia s-au dedat la furţişaguri şi, nemaiavând sprijin de sus, chiar şi cei din conducerea societăţii de pază şi protecţie au fost luaţi chiar în colimatorul organelor penale. Patronul de la acea vreme a firmei de protecţie şi pază Ekipa a fost cercetat de poliţişti pentru abuz în serviciu şi s-a cerut, în 2006, retragerea licenţei de funcţionare a acestei societăţi pentru activitatea de protecţie şi pază. Angajaţii firmei deveniseră atunci subiectul mai multor discuţii legate de modul în care aşa -zişii agenţi de pază au încercat să spargă casieria Casei de Asigurări de Sănătate şi pentru că nu au reuşit, s-au mulţumit cu un Cielo furat din garajul instituţiei pe care trebuiau să o păzească şi cu care au vrut să fugă din ţară. Alţii bodyguarzi de la Ekipa au furat două veste antiglonţ, pe care au încercat să le valorifice contra sumei de 1000 de euro bucata. Cu astfel de pedigree, a fost doar o chestiune de timp până când nimeni nu a mai dorit să -i primească paznici la proprietăţile proprii şi de aici, până la intrarea în insolvenţă nu a fost decât un pas. (Neculai ROSCA)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …