Sunday , July 21 2024

Cercetători și studenți de pe patru continente din domeniul biomedical se întâlnesc la USV

În perioada 1 – 12 iulie a.c., Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) organizează “Workshopul de analiză a datelor, biostatistică și inteligenta artificială pentru științele biomedicale” și “Şcoala de bioinformatică și genomică computațională din Europa de Est”.

Workshopul își propune să ofere participanților o înțelegere cuprinzătoare și abilități practice în analiza statistică și învățarea automată, relevante pentru cercetarea biomedicală. Printr-o combinație de explicații teoretice, exerciții practice și studii de caz, participanții vor acumula tehnici statistice fundamentale și algoritmi de învățare automată adaptați seturilor de date biomedicale. Subliniind gândirea critică și considerentele etice, atelierul va oferi posibilitatea de a aplica aceste abilități în mod eficient, contribuind astfel la progrese științifice în domeniul sănătății. Participanții vor aborda o gamă variată de subiecte, de la modelarea matematică, testarea ipotezelor, tehnicile de vizualizare a datelor, până la aplicarea algoritmilor de analiză, au transmis organziatorii.

Prelegerile și sesiunile aplicate sunt oferite de experți în domeniu de la Institutul Robert Koch, Germania, Pennsylvania State University, SUA, Weill Cornell Medicine, SUA, Medical University of Vienna, Austria, University of Southern California, SUA, Oakland University, Michigan (SUA), University of California San Diego, SUA, George Washington University, SUA. Totodată, workshopul și Şcoala de vară reprezintă o oportunitate deosebită pentru a iniția colaborări internaționale, în cadrul unui eveniment științific de amploare. Menționăm faptul că aproximativ 75% dintre participanți sunt din străinătate, din țări precum Statele Unite ale Americii, Mexic, Brazilia, Armenia, Arabia Saudită, Austria, Germania, Polonia, Ucraina și altele.

Activitățile sunt finanțate din Fondul pentru Situații Speciale al Ministerului Educației, acordat Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava, și din veniturile proprii ale universității.

Vezi si

politia, masina noua Obiectiv

Un hoț a spart în toiul nopții cutiile cu bani de la două spălătorii auto din Suceava

Sâmbătă după-amiază, la orele 15:16,  Secția de poliție Burdujeni  a fost sesizată prin  112 de …