Wednesday , April 7 2021

Cerb maiestuos, filmat traversând un drum montan la Râșca (VIDEO)

Un cerb care traversează un drum montan a fost filmat de angajații Ocolului Silvic Râșca din județul Suceava. Oamenii se aflau într-o acțiune de monitorizare a faunei în momentul în care s-au întâlnit cu animalul.

„Prioritate de…cerb într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Râșca din cadrul Direcției Silvice Suceava. Colegii noștri s-au întâlnit cu un frumos cerb pe un drum, în timp ce se aflau într-o acțiune de monitorizare. Frumosul animal i-a ignorat, a traversat impasibil drumul și s-a retras în pădure, iar colegii noștri au rămas cu o amintire frumoasă și cu această filmare”, scrie pe pagina de Facebook a Romsilva.

Întâlnire cu un cerb în Suceava la Ocolul Silvic Râșcadin cadrul Romsilva

💯 ”Prioritate” de…cerb 🙂 într-o pădure administrată de Ocolul Silvic Râșca din cadrul Direcției Silvice Suceava

🆕 🎥 Colegii noștri s-au întâlnit cu un frumos cerb pe un drum, în timp ce se aflau într-o acțiune de monitorizare. Frumosul animal i-a ignorat, a traversat impasibil drumul și s-a retras în pădure, iar colegii noștri au rămas cu o amintire frumoasă și cu această filmare, pe care o împărtășim cu voi.

🟢 Cerbul este animal erbivor adaptat zonelor montane, dar poate fi regăsit și în zonele de deal, iar în ultimele decenii a fost reintrodus și în zonele de câmpie.

🟢 Cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri de tauri, conduse de un cerb tânăr, iar femelele în cârduri separate de ciute, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an.

🟢 Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar. Cârdurile sunt alcătuite după boncănit şi se desfac după ce zăpada s-a topit, pe la sfârşitul lunii aprilie.

ℹ️ Romsilva – Directia Silvica Suceava administrează, prin intermediul celor 24 de ocoale silvice, peste 270 de mii de hectare 🌳🌲🌳 păduri de stat.

*****

ℹ️ 🇬🇧 Meeting with a red stag into a forest at Râșca Forest District in #Suceava county, #Romania

#DezvoltareDurabilă #AriiProtejate #ConteazăPentruViitor #Faună #wildlife #România #nature

Publicată de Regia Nationala a Padurilor – Romsilva pe Joi, 4 martie 2021

Potrivit specialiștilor, cerbul este sociabil din toamnă până în primăvară, perioadă în care masculii se grupează în cârduri. Acestea sunt conduse de un cerb tânăr, iar femelele stau în cârduri separate, conduse de ciuta cea mai în vârstă. În cârdurile de ciute sunt amestecaţi, întotdeauna, viţei şi chiar cerbi din al doilea an. Doar cerbii bătrâni şi cei foarte puternici trăiesc solitar.

Vezi si

Câmpulungeanul Albert Hofman a fost convocat la naționala de juniori a României

Golgheter al Universității Cluj în primele 14 etape ale Ligii Elitelor sub 19 ani a …