Cenușă, pădurarul care acum câteva luni spunea că a fost bătut de mafioții lemnului, prins făcând contrabandă cu țigări

reportersite
15 iunie 2020, 7:27

Răzvan Cenușă, un pădurar de la Ocolul Silvic Moldovița care anul trecut, în octombrie, a susținut că a fost bătut și amenințat cu moartea de un om de afaceri aflat în legături cu mafia lemnului, a fost prins zilele trecute făcând contrabandă cu țigări. Cenușă, devenit un fel de vedetă după ce a apărut într-o celebră investigație realizată de jurnaliștii de la Recorder.ro despre furtul de lemn din pădurile Bucovinei,a fost prins de polițiști marți noapte transportând într-o dubă, ascunse după niște lemne, 5.518 pachete cu țigări din Ucraina. El și un complice de-al său au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind apoi plasați sub control judiciar pentru 60 de zile.

Toamna trecută, Răzvan Cenușă a susținut că a fost bătut de hoții de lemne (Foto: Recorder.ro)

Marți, 9 iunie, în jurul orelor 23:20, un echipaj din cadrul Secției 11 Poliție Rurala Pojorâta, Post Poliție Moldova Sulița  aflat în serviciul de patrulare pe raza comunei Sadova, pe DN 17 A, a identificat o autoutilitară marca  Seat, care circula din direcția  Vatra Moldoviței către centru  Sadova, iar la momentul observării echipajului de poliție, acesta a virat brusc spre dreapta, pe drumul de acces către Pensiunea Steaua Nordului din Sadova. Echipajul de poliție s-a deplasat după mașina în cauză până în parcarea Pensiunii Steaua Nordului, autoturismul fiind staționat, cu fața către DN17A, iar lângă autoutilitară se aflau două persoane de sex masculin:  Cenușă Ioan Răzvan de 29 ani din Vatra Moldoviței și B. Dumitru de 19 ani din Moldovița.Fiind întrebați ce transportă cu autoutilitara în cauză, numitul Cenușă Ioan Răzvan a declarat că transportă niște deșeuri lemnoase, fapt pentru care s-a procedat la verificarea interiorului autoutilitarei, ocazie cu care printre deșeurile de lemn s-au observat mai multe colete voluminoase, o parte fiind învelite în folie neagră, iar după ce s-a ferit o parte din deșeuri lemnoase, s-au observat mai mulți saci transparenți, ce conțineau cartușe de țigări de contrabandă marca PULL de culoare roșie.

Țigările găsite de polițiști în mașina lui Cenușă

În continuare s-a procedat la conducerea autoturismului identificat la sediul Poliției Municipale Câmpulung Moldovenesc, unde s-a procedat la inventarierea țigaretelor ocazie cu care s-a constatat că în compartimentul de marfă se aflau un total 5.518 pachete de țigarete ASHIMA și marca PULL, de proveniență extracomunitară, toate fiind netimbrate.

Prin Ordonanţa din 10.06.2020, organele de poliţie judiciară au dispus ridicarea cantităţii de 5518 pachete de țigarete si ridicarea în vederea indisponibilizării a autoturismului marca SEAT INCA , având o valoare estimată de aproximativ 9. 000 de lei. Prejudiciul cauzat este de aproximativ 71.734 lei.

S-a administrat  probatoriu pentru continuarea urmăririi penale față de Cenușă Ioan și Bujuleac Dumitru pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă calificată” și a fost dispusă reținerea pentru 24 de ore a suspecților.

În continuarea cercetărilor s-a făcut propunere de punere în mișcare a acțiunii penale față de suspecții mai sus menționați pentru săvârșirea infracțiunii de „contrabandă calificată”, însușită de procuror prin ordonanță care a opinat pentru luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile după expirarea ordonanțelor de reținere. (O.S.)