Saturday , October 1 2022

Centrul Școlar de Educație Incluzivă a fost timp de cinci zile, gazdă virtuală, pentru mai multe activități Erasmus

Elevi din Polonia, Grecia, Italia, Lituania, Turcia și România au făcut un tur virtual al mănăstirilor din Bucovina și au vizitat Muzeul Ouălor din Moldovița

Timp de cinci zile, între 24-28 mai 2021, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava a fost gazdă pentru mobilitatea virtuală din România, în cadrul proiectului Erasmus+ “Collaboration to Have Abilities as New Goals of Education”, activitate care a vizat schimbul pe termen scurt de grupuri de copii, a oferit timp de o săptămână momente inedite, pline de vervă, creativitate şi voie bună, menite a sărbători Ziua copilului de pretutindeni.

Elevi şi profesori din cele şase tări implicate, Polonia, Grecia, Italia, Lituania, Turcia şi România, s-au întâlnit zi de zi, timp de o săptămână, în sesiuni de Zoom, conform unui program echilibrat, diversificat, atractiv şi interactiv pentru elevi şi profesori, deopotrivă. ”Ziua a patra a săptămânii (Out and about) s-a dorit a fi o excursie virtuală cu un traseu cât se poate de atractiv. Primul popas a fost la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc, unde profesoară Gabriela Juverdeanu, ne-a prezentat multe activităţi desfăşurate în parteneriat cu CSEI Suceava, dar şi realizări individuale sau colective ale copiilor pe care i-a coordonat cu prilejul diferitelor concursuri şi festivaluri”, a precizat coordonatoarea proiectului, profesoara Dorina Cocari.

Excursia tematică ”Pelerin în Bucovina” a început cu prezentarea mănăstirilor pictate din Bucovina, oprindu-se la Mănăstirea Voroneţ, unde profesoară Alina Mariana Evenden a preluat rolul de ghid turistic, explicând elementele de spiritualitate şi artă religioasă și i-a introdus apoi pe cei prezenți în atmosfera de la Muzeul Ouălor “Lucia Condrea” din Moldoviţa.

Elevii de la CSEI Suceava şi-au prezentat propriul atelier de încondeiere cu ceară şi secvenţe de la concursurile organizate anual pe această temă, în preajma sărbătorilor pascale. Participanţii au avut parte şi de un interviu cu un meşter artizan, recunoscut internaţional, care a prezentat în detaliu tehnica de încondeiere cu ceară. ”Impresionaţi de locurile vizitate, de obiceiurile şi tradiţiile din zonă, de costumele tradiţionale româneşti, de colecţia diversă de ouă încondeiate, elevii au fost orientaţi spre atelierul de decorare a ouălor, fiecare ţară prezentând în final lucrările realizate”, a completat profesoara Dorina Cocari. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

Săptămâna Europeană a Sportului la Grădinița ”Țăndărică” Suceava

Grădinița cu Program Normal ”Țăndărică” Suceava a derulat  în perioada 23-30 septembrie a.c. Săptămâna Europeană …