Thursday , June 13 2024

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică va fi reabilitat

În ședința de joi, 30 mai a Consiliului Județean Suceava va fi supus aprobării un proiect de hotărâre inițiat de vicepreședintele Vasile Tofan care, odată aprobat, va deschide calea organizării unei licitații de proiectare și execuție a lucrărilor de reabilitare energetică a clădirii Centrului Național de Informare și Promovare Turistică.

Imobilul edificat cu mai bine de un deceniu în imediata vecinătate a Bibliotecii Bucovinei prezintă mai multe degradări atât la sistemul terasei necirculabile și la pereții exteriori, cât și în interior. În acest sens a fost făcută o documentație de avizare a lucrărilor de intervenție iar în ședința de joi, DALI-ul și indicatorii tehnico-economici vor fi supuși aprobării. Valoarea estimată conform DALI-ului este de aproape 4,1 milioane lei din care circa 2,6 milioane de lei (inclusiv TVA) ar fi valoarea lucrărilor de construcții – montaj.
secretarasite
Suma va fi asigurată din bugetul CJ Suceava iar odată aprobat proiectul de hotărâre, se deschide calea ca administrația județeană să demareze procedurile de licitație. Termenul de realizare a proiectului tehnic a fost estimat la două luni iar cel al lucrărilor a fost estimat la șase luni. Dacă licitația va fi organizată în această vară iar deliberarea cu privire la ofertele depuse va avea loc în câteva luni, atunci este posibil ca la final de an sau cel târziu în prima parte a lui 2025 să fie gata proiectul tehnic, după care CJ Suceava să dea ordin de începere a lucrărilor iar în acest fel vara lui 2025 să găsească Suceava cu un centru de informare turistică reabilitat. (D.P.)

Vezi si

LUNGU: Harșovschi spunea că nu împarte victoria cu nimeni. Nici înfrângerea să n-o împartă cu nimeni. Din cauza lui s-a pierdut și Consiliul Județean (VIDEO)

”Festivalul democrației” s-a încheiat, trecem la treabă. Așa a început conferința de presă de miercuri …