Centrul Militar Județean Suceava sprijină pensionarii militari, veteranii și văduvele de război în programarea pentru vaccinarea împotriva COVID

reportersite
20 ianuarie 2021, 1:56

Centrul Militar Județean Suceava a început preluarea solicitărilor pensionarilor militari cu vârsta de peste 65 de ani, veteranilor și văduvelor de război care își doresc să se vaccineze împotriva virusului SARS-CoV-2.

Aceștia fac parte din prima grupă de prioritate a etapei a II-a de vaccinare, împreună cu persoanele care sunt înregistrate cu boli cronice, cu personalul din serviciul de luptă permanent, personalul aeronautic, personalul militar și civil participant sau aflat în pregătire pentru misiuni și operații desfășurate în afara teritoriului național, cel de la misiunile permanente, cu personalul care execută misiuni în sprijinul altor instituții, precum și cu persoanele care ocupă funcții-cheie în structura MApN și cu personalul, studenții și elevii instituțiilor militare de învățământ.

”De asemenea, sprijinim planificarea membrilor de familie ai pensionarilor militari, veteranilor și văduvelor de război (soț sau soție, copiii, precum și persoane aflate în întreținere legală), care și-au exprimat voluntar dorința de a se vaccina, în funcție de etapa în care se încadrează, conform strategiei naționale de vaccinare (etapele II și III), în centrele de vaccinare organizate din județul Suceava”, precizează reprezentanții Centrului Militar Județean Suceava.

Preluarea apelurilor telefonice se face de către personal pregătit și instruit din cadrul Centrului Militar Județean Suceava, la numărul de telefon 0230.520.920. Vaccinarea se va face exclusiv prin exprimarea opțiunii în mod voluntar. (O. N.)