Tuesday , January 31 2023

Centru de bătrâni care funcționa în totală ilegalitate, descoperit de polițiști la Sadova

Polițiștii suceveni au făcut percheziții la locuința familiei Casian din Sadova, ocazie cu care au descoperit un centru de bătrâni ce funcționa fără niciun fel de autorizări, avize sau acte. Acolo erau îngrijiți nu mai puțin de 16 bătrâni cu vârste cuprinse între 75 și 101 ani, șase dintre aceștia fiind imobilizați la pat. Pentru cazare și mâncare, bătrânii plăteau lunar sume cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei. Oamenii legii au întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală și exercitarea fără drept a unei profesii sau activități

 saDOVA, CAMIN BATRAN

În ultima perioadă, polițiștii suceveni au verificat căminele de bătrâni de pe raza județului, ocazie cu care au aflat că pe raza comunei Sadova ar funcționa ilegal o astfel de unitate. Astfel, ieri, oamenii legii în baza mandatelor de percheziție domiciliară emise de Tribunalul Suceava au descins la domiciliile soților Dana Ca­sian, de 44 de ani și Cătălin Casian, de 46 de ani, ambii din comuna Sadova.

Gospodăria soților Casian este compusă din casă, curte și o anexă. Casă are par­ter, etaj și mansardă, însă la mansarda construită din două etaje nu locuia nimeni deoarece nu era amanajată corespunzător. La parter și etaj însă, au fost găsite 11 camere cu băi proprii, o bucătărie și două săli în care se putea servi masa.

Cu ocazia perchezițiilor făcute ieri, polițiștii au constatat că în incinta casei familiei Casian sunt cazați 16 bătrâni, cu vârste cuprinse între 75 și 101 ani. Majoritatea dintre aceștia suferă de afecțiuni medicale, șase fiind imobilizați la pat. Aceștia din urmă primesc tratament ­me­dical prescris de Dana Casian. Celelalte persoa­ne cazate în locuința soților Casian urmează scheme de tratament medical, prescrise de medicii de familie, o parte dintre ei luând singur pastilele, în timp ce celorlalți le sunt administrate medicamentele necesare de către proprietarii imobilului.

Anchetatorii au mai descoperite că bătrânii cazați la familia Casian plătesc lunar, pentru cazare și mâncare, sume de bani cuprinse între 1.000 și 1.300 de lei, sume nefiscalizate. Cum polițiștii au constatat că pentru activitățile desfășurate nu există autorizații și avize care să ateste funcționarea legală, oamenii legii au cerut ca la fața locului să se deplaseze repre­zentanți de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Su­ceava și Inspectoratul pentru Situații de Ur­gență (ISU) Suceava, pentru a efectua con­­troale de specialitate.

Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și ridicate două laptopuri, o tabletă, un memory stick, mai multe documente în original și copii – buletine, documente medicale, cupoane de pensii etc. -, precum și suma de 4.000 de lei. În acest caz, cercetările sunt continuate de po­lițiștii Serviciului de Investigare a Crimina­li­tă­ții Economice sub aspectul comiterii in­­­frac­­țiunilor de „evaziune fiscală” și „exer­­citarea fără drept a unei profesii sau activități”. (Dănuț ZUZEAC)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …

One comment

  1. Niciun bine nu ramane nepedepsit!