Tuesday , June 25 2024

Celulă de criză la Consiliul Județean Suceava pentru a oferi sprijin partenerilor din Regiunea Schwaben, afectată de cele mai mari inundații din ultimul secol

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a luat legătura cu omologul său, Martin Sailer, președintele Regiunii Schwaben, pentru a oferi sprijinul către regiunea parteneră ca urmare a efectelor inundațiilor din ultimele zile.
Gheorghe Flutur alături de omologul său, Martin Sailer, președintele Regiunii Schwaben
Informațiile din teren arată că, în urma precipitațiilor care au început pe 30 mai și au culminat cu ploile torențiale din 1 iunie, s-au produs cele mai mari inundații din ultimul secol în regiunea Schwaben, afectând în special Gunzburg și partea de nord a Augsburgului.
Președintele Gheorghe Flutur a fost informat că acolo s-a declarat stare de urgență, transportul public de persoane a fost suspendat și se lucrează intens pentru intervenții.
”L-am informat pe domnul  Sailer că la nivelul Consiliului Județean Suceava s-a constituit o celulă de criză coordonată de vicepreședintele Niculai Barbă,  are este în contact cu alte instituții din județul Suceava și cu partenerii noștri din Regiunea Schwaben. În cel mai scurt timp, vom decide concret cu ce putem să venim în sprijin. Suntem în alertă pentru a putea interveni prompt și să ne ajutăm partenerii”, a declarat președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.
Reamintim că județul Suceava este într-un parteneriat strâns cu Regiunea Schwaben din Germania de mai bine de 25 de ani, de-a lungul timpului având loc numeroase întâlniri între conducătorii acestora. De asemenea, parteneriatul a dus în acești la numeroase acțiuni de sprijin a județului nostru și a fost un bun canal de a transmitere a mesajelor Sucevei către mediul de afaceri și turiștii din Germania.
secretarasiteGermania se confrunta cu un nou val de inundatii iar autoritatile au avertizat, duminica, ca landurile Bavaria si Baden-Wurttemberg vor fi cel mai puternic afectate. Mai multe strazi si pasaje subterane din landul Bavaria sunt sub ape, iar transportul public a fost suspendat. Locuitorii unor imobile au fost evacuati si pompierii au lucrat fara intrerupere.

Potrivit Bild si Der Spiegel, care vorbeste despre „potopul secolului”, situatia grava din landul german Bavaria din sud-estul Germaniei, a fost cauzata de ploile abundente care au dus la inundatii masive. In Pfaffenhofen an der Ilm, Gunzburg, Augsburg, Eich-Friedberg si Neu-Ulm a fost declarata stare de urgenta. Intr-un oras din landul Baden-Wurttemberg, municipalitatea a sfatuit aproape 1.500 de rezidenti sa-si paraseasca locuintele din cauza riscului ridicat de inundatii.

Mai multe localitati din jurul orasului Memmingen sunt izolate, sub ape. Inchisoarea din localitate a fost evacuata, sambata dupa-amiaza, dupa ce paraul care trece in apropiere s-a umflat si a inundat penitenciarul. Inainte de a fi oprit curentul, s-a decis transferul. Cei 150 de detinuti au fost plasati la inchisorile din Landsberg, Kempten si Augsburg. Politistii si pompierii au sosit cu numeroase masini pentru a efectua transferul.

Sambata seara, un baraj s-a spart in zona orasului Burgwalden, langa Augsburg. Comunicatiile mobile sunt intrerupte in Babenghausen. Evacuarea a inceput in mai multe asezari, cel putin 150 de persoane si-au parasit locuintele.

De asemenea, autostrada A3 din Bavaria, langa Regensburg, este inchisa in ambele sensuri pe aproximativ 10 kilometri, intre nodurile Parsberg si Beratzhausen, dupa ce drumul a fost partial inundat. Totodata, in apropiere de Sulzemoos, o parte din A8 a fost inundata si masinile au fost  blocate pe mai bine de 4 kilometri, conform presei locale. (O.S.)

Vezi si

CSM Suceava are o sportivă calificată oficial la Jocurile Olimpice de la Paris

Rădăuțeanca Mădălina Amăiestroaie (21 de ani) va reprezenta România în proba olimpică de tir cu …