Celebrului Hotel “Sofia” din Sucevița i-a căzut o stea. I-au mai rămas doar trei

reportersite
17 octombrie 2019, 9:15

Considerat ani de zile drept unul dintre cele mai luxoase ho­teluri din zona de munte a județului, hotelul de la Su­cevi­ța a fost clasificat de la înființare până recent cu patru stele. In 2017, „Sofia” a trecut din proprie­tatea firmei CONSIR Siret, aflată atunci în insolvență, în proprietatea unei firme din Marginea, IOSIMAR SRL. Se pare însă că lipsa investițiilor și a modernizărilor, însoțite de unele reclamații ale clienților, au făcut ca hotelul să nu mai poată fi încadrat decât în categoria trei stele 

Cândva unul dintre cele mai apreciate hoteluri din zona de munte a jude­țului, Hotelul „Sofia” din Sucevița a fost recent declasificat, fiind acum cotat doar cu trei stele, în loc de patru câte avea până nu demult.

Hotelul, inaugurat cu mare pompă prin anul 2005, a fost ani de zile consi­derat a fi cam printre cele mai luxoase și bine dotate unități din zona noastră. Nu­me mari din politica locală și națională, artiști și diverși oameni de afaceri au petrecut acolo concedii, Revelioane sau au participat la nunți și evenimente organizate la „Sofia”.

Din păcate, cu timpul, probabil în lipsa investițiilor, unitatea hotelieră a început să se degradeze, au apărut și unele reclamații ale turiștilor, dotările au rămas la nivelul anului inaugurării, așa că la o recentă evaluare, autoritățile au decis că hotelul „Sofia” nu poate afișa pe firmă decât trei stele. Unele surse din domeniu susțin chiar că și această categorie a fost obținută cu greu, unele dintre dotările și facilitățile necesare pentru un hotel de trei stele fiind asigurate la limită de „Sofia”.

Hotelul de la Sucevița a fost ridicat și administrat vreme îndelungată de cândva cunoscuta firmă de construcții CONSIR Siret. După intrarea în insolvență a firmei respective, la începutul anului 2017 Hotelul „Sofia” a fost cumpărat cu 1,5 milioane de euro de la un lichidator din Iași de firma IOSIMAR din comuna Marginea, care ar fi acordat anterior un împrumut firmei din Siret și era înscrisă la masa credală a firmei din Siret intrată în insolvență.

Hotelul „Sofia” dispune de 80 de lo­curi de cazare, dispuse în 12 camere duble, 14 apartamente și un apartament prezidențial. Atât camerele duble, cât și apartamentele dispun de terasă proprie. Apartamentele sunt dispuse pe două nivele, astfel: la parter se află un living, care poate fi utilizat si ca dormitor, o baie și terasa, iar la etaj, urcând scara interioară –  dormitorul principal și o baie. De asemenea, complexul dispune de sală de conferințe, sală fitness, piscină și  saună.

Aseară pe booking.com, se putea re­zerva pentru astăzi o cameră duplex cu 300 de lei, cu mic dejun inclus, iar pentru un apartament duplex, trei persoane, cu mic dejun inclus, ar trebui să plătească 495 lei. (O.S.)