Wednesday , February 1 2023

Celebrul mesaj anti-PSD a apărut pe harta Waze sub forma unei păduri, la marginea Sucevei

Lângă străzile George Coșbuc și Apeductului a “răsărit”, pe harta GPS din Waze, o pădure cu mesajul anti-PSD, același de pe cunoscuta plăcuță de înmatriculare și din multe alte locuri găsite de unii români inventivi. Un mesaj asemănător a fost postat pe Waze și pe harta municipiului Iași. Un responsabil al aplicației a declarat că “pădurea” de la marginea Sucevei a fost deja ștearsă din sistem

UE PSD
Mesajul care putea fi văzut ieri pe hărțile Waze. FOTO: HotNews

Protestul față de PSD a urcat la un al nivel: șoferii utilizatori ai cunoscutei aplicații Waze au putut să vadă ieri celebrul mesaj obscen anti PSD direct pe harta de navigare rutieră, sub forma unei păduri la marginea munici­piului Suceava, lângă străzile George Coșbuc și Apeductului, în apropiere de lunca Sucevei. Așa cum se poate observa în captura alăturată, litera M este urmată de stelele care reprezintă Uniunea Europeană (UE).

 După ce un mesaj a apărut pe Waze, tot sub forma unei păduri și lângă harta municipiului Iași (de această dată cu toate literele care conțin “salutul” anti-PSD), HotNews.ro a aflat modul în care “râul, ramul” au ajuns să “dușmănească” partidul care guvernează România.  Hăr­țile GPS din Waze pot fi editate de utilizatori, iar apoi apro­­bate/moderate de un ­edi­tor cu un rang mai înalt. To­tuși, dacă un utilizator a mai editat locuri pe hartă (minimum 10), iar toate au fost apro­­­bate, acesta va putea adău­­­­­ga elemente noi fără aprobare, a explicat Paul Dorneanu, unul din cei 4 editori cu cel mai înalt rang pe Waze din Ro­mânia, pentru HotNews.ro. Potrivit lui, pădurea sub forma mesajului anti-PSD a fost deja ștearsă din sistem.

Waze permite utilizatorilor să editeze doar zonele prin care au fost și unde au utilizat aplicația.

Nickname-ul utilizatorului care a editat harta Waze este “doicai”, contul său fiind în prezent blocat, a menționat Paul Dorneanu.

Dacă unui utilizator i-au fost respinse în repetate rânduri modificările aduse hărții, acestuia îi este suspendat contul. Şi Google Maps a avut astfel de probleme în trecut.

Aplicația Waze este gratuită atât pe sistemul de operare Android, cât și pe iOS și este disponibilă în 40 de limbi. Waze este o companie ce a luat naștere în anul 2006 în Israel, sub numele de FreeMap Israel, iar în iunie 2013 a fost cumpărată de Google pentru suma de aproximativ 1 miliard de dolari.

“Waze este construit de o comunitate globală de editori responsabili cu actualizarea și întreținerea aplicației. Deși avem încredere în editorii noștri pentru a se asigura că harta este exactă, este posibil — deși foarte rar — ca o persoană să introducă informații false. În acest caz, comunitatea noastră ne-a avertizat cu privire la informații false pe harta românească: acest lucru a fost eliminat de atunci și cel responsabil nu mai poate edita hărțile Waze”, au declarat reprezentanții Waze pentru HotNews. (T.A.)

Vezi si

”Spune NU cariilor!”, campanie de igienă orală derulată în 94 unități de învățământ, la inițiativa Grădiniței ”Țăndărică” Suceava

”Scopul campaniei a fost îndeplinit cu succes prin intermediul numeroaselor activități desfășurate prin mijloace de …