Wednesday , December 7 2022

Cele mai rapide mașini pick-up din lume

Dodge RAM SRT10.jpg (foto: 4tuning.ro)
Dodge RAM SRT10.jpg (foto: 4tuning.ro)
4tuning.ro  a realizat un top cu cele mai rapide 10 masini cu o caroserie pick-up din lume, aranjandu-le dupa timpul de acceleratie de la 0-100 de kilometri pe ora.
Dodge RAM SRT10
Numit Dodge Ram SRT-10, camioneta cu doua locuri avea ceva special sub capota. Si anume, acelasi motor de 8.3 litri V10 de pe Dodge Viper. De unde si numele. Camioneta aceasta a fost gandita cu gandul numai la viteza si performante pe asfalt, nicidecum in teren accidentat. Dovada stand si tractiunea care este numai pe puntea spate. Acest Ram SRT-10 s-a vandut in doua variante de caroserie, cu 2 sau 4 locuri, avand niste performante uluitoare. Motorul de 510 cp ajuta ditamai camioneta sa atinga 100 km/h in numai 4.9 secunde si sa prinda 250 km/h fara probleme. Masina venea din fabrica cu jante pe 22 de inch, un kit aerodinamic exterior, scaune sport si dotari premium. Chiar si pana in ziua de azi, acest model detine recordul omologat de Guinness ca fiind cea mai rapida camioneta de serie din lume. Au fost fabricate putin sub 10.000 de astfel de exemplare.
Holden HSV GTS Maloo
Cel mai puternic model din topul nostru vine din Australia. Numele HSV vine de la Holden Special Vehicles, ceea ce inseamna ca e vorba de un automobil cu totul special. Holden va face doar 250 de astfel de exemplare numite GTS Maloo, niste camionete dotate cu motorul V8 de 580 cp si 740 Nm cuplu de la Chevrolet Camaro ZL1. Acceleratia oficiala nu este publica, dar cei care au testat aceste automobile spun ca varianta GTS Maloo are nevoie de putin peste 4.7 secunde ca sa atinga 100 km/h si ca poate atinge 306 km/h viteza de top.
Toyota Tundra TRD Supercharged
Toyota oferea din fabrica un kit de supra-alimentare pentru modelul Tundra dotat cu motorul V8 de 5.7 litri. Astfel, clientii se puteau bucura de 504 cp si un cuplu de 750 Nm care ii permiteau acestui colos, un adevarat pick-up de dimensiuni serioase, sa atinga 100 km/h in doar 4.4 secunde si sa faca sfertul de mila in 13.3 secunde. Cei care doreau sa aiba o astfel de putere plateau 5875 de dolari peste pretul de serie al unui Toyota Tundra V8 si detineau astfel cea mai rapida camioneta de pe piata ce putea atinge o viteza de top de 288 km/h. Citeste mai mult…
 

Vezi si

Primăria Suceava va lua un credit pentru asfaltarea unor străzi

Un credit de zece milioane de lei va fi accesat de Primăria Municipiului Suceava în …