Thursday , December 1 2022

Cele mai multe burse de merit din oraș le primesc elevii de la Colegiul Național „Stefan cel Mare”

Cei mai mulți elevi cu burse de performanță sunt de la Colegiul de Artă și de la LPS. Scoala Gimnazială „Miron Costin” are cele mai multe burse socialebac stefan [800x600]

În acest an, Primăria municipiului Suceava va acorda 846 de burse școlare în valoare totală de 450.000 de lei. Potrivit celor spuse de primarul Ion Lungu, într-o recentă conferință de presă, 685 de elevi vor primi burse de merit, 102 burse sociale și 59 burse de performanță și urmează a fi aprobată în deliberativul local o hotărâre în acest sens. „Am centralizat bursele care au venit de la școli, am întocmit hotărârea de Consiliul Local, iar anul acesta vom acorda 846 de burse”, a declarat primarul Ion Lungu. El a adăugat că cei mai mulți beneficiari ai burselor de performanță sunt de la Colegiul de Artă și de la Liceul cu Program Sportiv. Cuantumul burselor este următorul: 100 de lei cea de performanță, 80 de lei cea de merit și 60 de lei cea socială. Totuși, în ceea ce privește bursele de merit, lider este Colegiul Național „Stefan cel Mare” – 93, iar Scoala Gimnazială „Miron Costin” are cele mai multe burse sociale, adică 20. Totodată, Colegiul Național „Stefan cel Mare” are, cumulate toate categoriile, un număr de 106 burse școlare.

Reamintim că în ședința din februarie 2018, Consiliul Local Suceava a votat ca bursa de performanță să aibă o valoare de 100 de lei – elevii cu rezultate deosebite la olimpiade, competiții școlare și concursuri școlare naționale, bursa de merit 80 de lei pe lună – elevii cu rezultate bune adjudecate la olimpiade, competiții școlare și concursuri școlare la nivel județean, bursa de studiu de 60 de lei pe lună – elevii din familii cu venituri mici – iar bursa de ajutor social în cuantum lunar de 60 de lei – elevii care se încadrează în categoriile sociale defavorizate, precum orfani, cazuri medicale, elevi din mediul rural care învață în Suceava sau elevi cu situații materiale grele. (D.P.)

 

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …