Friday , February 3 2023

Cele 80 de locuințe ANL care sunt în construcție în zona Metro ar putea fi date în folosință până în toamna anului viitor

Ion Lungu a vizitat ieri șantierul din zona Metro și a constatat că stadiul lucrărilor este promițător, astfel că blocurile ar putea fi gata până în septembrie 2017 . Unul dintre blocuri va fi repartizat medicilor rezidenți de la Spitalul Județean, iar imobilele vor servi drept locuințe de serviciu. Celelalte 60 de apartamente vor fi repartizate celor care au depus o solicitare la Primărie pentru obținerea unei locuințe de tip ANL

 lungu santier anl dec 2016 -  2


Primarul Ion Lungu a vizitat ieri șantierul celor patru blocuri ANL, care se construiesc în prezent, în zona Metro. Lucrările avansează, iar edilul Sucevei speră că, până la sfârșitul lunii septembrie 2017, cele 80 de apartamente vor putea fi date în folosință. Unul dintre blocuri va fi repartizat medicilor rezidenți de la Spitalul Județean, iar imobilele vor servi drept locuințe de serviciu. Celelalte 60 de apartamente vor fi repartizate celor care au depus o solicitare la Primărie pentru obținerea unei locuințe de tip ANL.
“Se lucrează la cele 4 blocuri ANL din zona Metro, care cuprind un număr de 80 de apartamente. S-au turnat toate cele 4 fundații și s-a trecut la stâlpii de rezistență. Sperăm ca până la 30 septembrie anul viitor să finalizăm și să repartizăm cele 80 de apartamente”, a declarat ieri Ion Lungu.
De asemenea, edilul Sucevei anunța cu câteva săptămâni în urmă că dorește să mai construiască în zona ANL alte două blocuri, cu un total de 40 de locuințe de serviciu, pentru construcția cărora au fost deja înainte solicitările către Guvernul României. Conform primarului sucevean, unul dintre marile avantaje ale construirii pe acel teren îl reprezintă faptul că utilitățile sunt deja aduse în zonă, ceea ce înseamnă că vor fi economisite unele sume de bani.
“Din cele două hectare care ne-au fost transmise de la Guvern pentru construcția de locuințe ANL ne-a mai rămas spațiu pentru încă două blocuri, cu un număr total de 40 de locuințe. Am înaintat o solicitare la ANL pentru construcția a două blocuri cu 40 de locuințe de serviciu. Marele avantaj este că în zonă sunt deja aduse utilitățile și asta va face să economisim bani”, declara atunci Ion Lungu.lungu santier anl dec 2016
Din discuțiile pe care edilul sucevean le-a purtat cu managerul Spitalului Județean, Vasile Rîmbu, alte locuințe de serviciu ar putea fi construite și în curtea Spitalului Vechi, acolo unde există teren liber. Aceste locuințe vor fi destinate medicilor tineri care lucrează la Spitalul Județean. Recent, 80 de medici tineri au fost angajați la Spitalul Județean Suceava și aceștia s-ar putea număra printre cei care vor beneficia de acele apartamente.
Tot în ceea ce privește construirea de noi imobile în municipiu, Ion Lungu a anunțat cu câteva săptămâni în urmă că dorește să construiască alte 40 de imobile, pentru a reface stocul de locuințe sociale al municipiului, mai ales în condițiile în care unele dintre aceste imobile sunt atât de vechi și degradate încât nu mai pot fi reabilitate.
Astfel, primarul Sucevei a anunțat că dorește să construiască 30 de locuințe sociale și 10 locuințe de necesitate. Si guvernul a decis să sprijine construirea de noi locuințe sociale, iar municipiul Suceava ar putea beneficia de sprijin din partea autorităților de la București. Ion Lungu a arătat acum ceva timp că, având în vedere starea unora dintre locuințele sociale din Suceava, care din păcate nu mai pot fi reabilitate, este importantă construirea altor astfel de imobile, pentru a reface stocul de locuințe sociale al municipiului. Primăria Suceava a făcut deja o solicitare către Guvernul României, pentru construirea a 30 de locuințe sociale și 10 locuințe de necesitate. Deși acest program nu promite încă ceva concret, totuși, în cazul în care s-ar materializa ar reprezenta o oportunitate pentru municipiul nostru. (Alexandra IONICA)
 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …