Tuesday , July 5 2022

Cele 43 de posturi de directori școlari rămase vacante vor fi scoase din nou la concurs de Ministerul Educației

La nivelul județului Suceava au rămas vacante 43 de posturi de directori școlari în urma celor două etape ale concursului pentru ocuparea funcțiilor de conducere din unitățile de învățământ preuniversitar de stat. Acestea vor fi scoase din nou la concurs, după cum a declarat zilele trecute ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, urmând ca în cel mai scurt timp să fie anunțată perioada când se va desfășura.

A treia etapă a concursului pentru directorii de școli va fi organizată pentru ocuparea celor 20% dintre posturile rămase încă vacante la nivel național.

Ministrul Educației consideră că a funcționat bine desfășurarea probei scrise în cadrul etapelor de concurs, în special faptul că un candidat a putut face opțiunea unității de învățământ abia după proba scrisă, potrivit edupedu.ro. Potrivit metodologiei, în urma promovării concursului, directorul/directorul adjunct al unității de învățământ încheie contract de management educațional cu inspectorul școlar general, pe o perioadă de 4 ani de la data numirii în funcție.

30 dintre posturile vacante sunt de director și 13 de director adjunct. Printre posturile vacante se numără cele două funcții de conducere de la Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava, toate cele trei funcții de conducere de la Liceul Tehnologic ”Iorgu Vîrnav Liteanu” Liteni, ambele posturi de la Liceul Tehnologic ”Vasile Gherasim” Marginea, posturile de director de la Centrul Județean de Excelență Suceava, Liceul cu Program Sportiv Suceava, GPP ”1-2-3” Suceava, Școala Gimnazială nr. 4 Suceava, Școala Gimnazială nr. 6 Suceava și Școala Postliceală Sanitară Suceava, funcțiile de director adjunct de la Colegiul Național de Informatică ”Spiru Haret” Suceava, Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava și Școala Gimnazială ”Ion Creangă” Suceava și posturile de director de la Clubul Copiilor Rădăuți și Clubul Sportiv Școlar Rădăuți. (O. NUȚU)

Vezi si

Sunt alții care se pricep la promisiuni mai bine decât oficialii noștri. Ucrainenii iar l-au informat pe prefectul Sucevei că termină îndată punctul de frontieră de la Vicov

Punctul de trecere a frontierei de la Vicov va fi deschis pe 20 iulie pentru …