Monday , March 4 2024

Cel puțin două milioane de euro pentru dotarea informatică a școlilor sucevene

Primăria Municipiului Suceava a publicat, recent, pe SEAP un anunț de participare pentru o licitație deschisă privind furnizarea unor echipamente digitale pentru dotarea laboratoarelor de informatică și a sșlilor de clasă/grupă pentru organizarea învățării în mediul virtual a unităților de învățământ preuniversitar. Totul se face în cadrul proiectului „EDUDIGITAL – Unități de învățământ preuniversitar echipate și performante în municipiul Suceava”, finanțat cu fonduri europene atrase din PNRR – Componenta C15 privind mobilier, materiale didactice și echipamente digitale.

Investițiile în infrastructuri digitale pentru predare și instrumente digitale de predare pentru 28 școli din rețeaua scoalara a Municipiului Suceava se vor face în maxim 12 luni de la semnarea contractului de furnizare. În anunțul de participare la licitația deschisă este însă și formularea „Durata contractului este de 12 luni de la semnarea acestuia de ambele părți, livrarea, recepția și punerea in funcțiune se va realiza în primele 8 luni, dar nu mai tarziu de 30.08.2023.”, care probabil va necesita câteva clarificări sau, eventual, o erată. Asta cu atât mai mult cu cât potrivit anunțului de participare la licitațai din 18 decembrie, oferta sau ofertele care vor fi depuse trebuie sa fie valabile pana la 18.04.2024, sens în care putem deduce că Primăria Municipiului Suceava intenționează să finalizeze contractul până la jumătatea primăverii.

Contractul nu este pe loturi, prin urmare, nu se vor formula oferte separate, ci o singură ofertă care va fi detaliată conform procedurilor și cerințelor specificate în documentația de atribuire. Valoarea maximală estimată a contractului este de 11.092.316,25 lei fără TVA, dar există posibilitatea ca valoarea care va fi contractată la finalul licitației să fie semnificativ mai scăzută, cel puțin dacă avem în vedere că 40% din criteriul de punctare al ofertelor depuse va ține cont de componenta financiară și câte 20% la alte aspecte: garanție extinsă, amblaje din material reciclat și termen de livrare, conform cerințelor documentației de atribuire fiind vorba de o garanție de minim 24 de luni. Cât despre termenul de livrare, acesta nu poate fi decât în interiorul termenului de 12 luni, dar punctarea nu se va face la ofertele cu termen mai mic de 6 luni „pentru a nu distorsiona rezultatul procedurii”. (D.P.)

 

Vezi si

250 de medici stomatologi au participat la un curs organizat de Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava

Sâmbătă, 2 martie 2024, Colegiul Medicilor Stomatologi Suceava (CMS-SV) a organizat o întâlnire la care …