Wednesday , May 22 2024

Cel mai mare nod rutier din țară va fi în zona Pașcani, între A7 (Ploiești – Siret) și A8 (Târgu Mureș – Ungheni)

Cel mai spectaculos nod rutier din țară va fi amenajat între autostrăzile A7 (Ploiești – Siret) și A8 (Târgu Mureș – Ungheni), o construcție de tip turbion, care va avea 8 bretele, 12 pasaje și 5 podețe. Acesta va fi construit la sud de Pașcani, în cadrul proiectului autostrăzii A7, în condițiile în care contractul de lucrări este deja semnat, iar în această primăvară va fi „prima lopată”. Un drum județean va fi parțial relocat.

Nodul rutier va fi construit de grupul de firme UMB, care lucrează pe cea mai mare parte a autostrăzii A7, respectiv între Focșani și Pașcani.

Apix.ro a analizat documentația tehnică aferentă nodului rutier care va asigura conectarea autostrăzilor A7 și A8. Printre altele, nodul rutier, de tip turbion, va avea nu mai puțin de 8 bretele și 12 pasaje. La acestea se adaugă 5 podețe de mici dimensiuni (casetate). Construirea nodului va avea drept consecință și relocarea unui drum județean (DJ208L). „Va fi o realizare inginerească de amploare”, spun specialiștii. Nodul acoperă o zonă în suprafață totală de peste 220 hectare.
Nodul rutier este amplasat pe raza teritorială a două localități: Stolniceni Prăjescu și Pașcani. Bretelele vor avea o rază cuprinsă între 400 și 600 metri. Pe toate bretelele, viteza de proiectare este de 80 km/h.

Nodul rutier va cuprinde 12 pasaje, în următoarele condiții: trei pasaje vor fi amenajate peste str. 13 Decembrie, cinci peste A7, iar alte patru peste bretelele din nodul rutier. Lungimea totală a pasajelor este de 1,8 km, cel mai mic având circa 50 metri, iar cel mai mare aproape 250 metri.

Dintre cele 12 pasaje, patru fac parte din autostrada A8, dar vor fi construite în cadrul proiectului A7. „Toate structurile au fost proiectate pentru o durată de 100 de ani”, se menționează în proiect. Întregul nod rutier va beneficia de sistem de iluminat, notează Apix.ro.

Toate detaliile pe Apix.ro

Vezi si

Flutur: ”Noi, liberalii, am scos din praf și din izolare Vatra Dornei”

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost prezent din nou la Vatra Dornei, de data …