Friday , February 3 2023

Cel de-al șaptelea mandat al primarului din Vicovu de Sus, invalidat de judecători

Judecătoria Rădăuți a respins cererea de validare a mandatului lui Gheorghe Schipor, primarul reales al orașului Vicovu de Sus.

La alegerile din 27 septembrie 2020, Gheorghe Schipor (PSD) a obținut 3.290 voturi, fiind urmat de Gheorghe Poleuca (PNL) cu 1.265 voturi. Conform votului, Schipor, aflat neîntrerupt în funcție din anul 1996, câștigase astfel cel de-al șaptelea mandat de primar în Vicovu de Sus.

Decizia magistraților rădăuțeni nu este însă definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel Suceava. Dacă și această instanță nu va valida noul mandat al Gheorghe Schipor, conform legii vor trebui organizate noi alegeri în orașul Vicovu de Sus.


Reamintim că pe data de 10 septembrie 2020, prefectul Alexandru Moldovan a emis ordinul de încetare a mandatului înainte de termen în ceea ce îl privește pe Gheorghe Schipor,  după ce, pe 24 august, primarul fusese condamnat de Curtea de Apel Suceava la un an și 10 luni de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă.
Edilul a fost trimis în judecată de procurori pentru ucidere din culpă, în cazul unui accident mortal petrecut în aprilie 2009. Aflat la volanul unui Mercedes, în zona localității Dănila, Schipor  a lovit un autoturism Dacia, pe care a vrut să îl depășească într-o zonă cu depășirea interzisă. În urma impactului, o femeie aflată în Dacie a murit pe loc, iar șoferul a fost rănit.
Schipor a mai fost condamnat, tot pentru un accident mortal, după ce în martie 2006, maşina condusă de acesta a ajuns într-un arbore de pe marginea drumului E85, în Pătrăuţi. În urma impactului, un bărbat de 24 de ani, aflat pe bancheta din spate a mașinii condusă de edilul din Vicov, a suferit mai multe leziuni care i-au provocat moartea. Pentru ucidere din culpă, Gheorghe Schipor a fost condamnata atunci la un an cu suspendare. (O.S.)

Vezi si

Până la finele anului, Aeroportul Sucevei va avea un gard perimetral și un drum de incintă

Contractul, în valoare de 31.431.015,58 lei fără TVA, prevede construirea unui drum perimetral cu suprastructura …