Thursday , February 9 2023

CEL MAI URÂT EXIT POLITIC: Băișanu, acuzat de colegii din fostul și din actualul partid că ar fi folosit banii de campanie în interes propriu (VIDEO)

Partidul Forța Națională a anunțat că a depus plângeri penale împotriva a trei deputați, foști membri ai partidului, care la momentul în care erau la conducerea formațiunii politice ar fi deturnat banii publici proveniți din subvențiile acordate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în scopuri exclusiv personale. Printre aceștia se numără și parlamentarul sucevean Băișanu Ştefan Alexandru, acum șef la PPUSL. Și colegi din actualul “partid” îl acuză însă pe Băișanu că ar fi luat banii de campanie și i-a turnat în conturile unei televiziuni fantomatice aparținând familiei sale. Deputatul zice că nu e adevărat și că oamenii sunt răi. Chiar dacă ceilalți parlamentari din inexistentul PPUSL au fost plasați de partid pe listele PSD, pe locuri eligibile, Băișanu a fost lăsat pe dinafară și pus să candideze, cu șanse “sub zero”, cu sigla acestui Partid al Puterii Umaniste pentru un loc în Camera Deputaților. De-a lungul anilor, Ştefan Alexandru Băișanu a trecut pe la: PPUSL, Forța Națională, ALDE, PNL, PUR, PSD, ApR și PNȚCD, dar este foarte posibil să mai fi uitat noi de încă vreo două

Chiar înainte de debutul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, deputatul Alexandru Băișanu este subiectul unor acuzații extrem de grave venite de la foștii și actualii colegi de partid. Atât conducerea partidului Forța Națională, al cărui membru deputatul sucevean a fost pentru o perioadă de aproximativ patru luni, cât și colegii din actuala formațiune politică din care face parte acesta, Partidul Puterii Umaniste, îl acuză pe Alexandru Băișanu că a dirijat fondurile partidului, după bunul sau plac.

Plângere penală pe numele deputatului Băișanu, acuzat că a deturnat subvenția electorală în scopuri personale

Anunțul privind plângerea penală pe numele lui Băișanu a fost făcut de Mircea Găinușă, secretar general al Forței Naționale prin intermediul unui comunicat de presă remis presei. ”Urmare a auditului efectuat, asupra exercițiului financiar al partidului, conducerea FORȚA NAȚIONALĂ a formulat plîngeri penale împotriva numiților Gavrilescu Leocadia Grațiela, Băișanu Ştefan Alexandru și Cucșa Marian, care în calitățile pe care le-au deținut în partid au folosit fondurile publice virate de Autoritatea Electorală Permanentă în contul subvenție al partidului, cu încălcarea prevederilor Legii nr. 334/2006 din 17 iulie 2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată.

Susnumiții au dispus de bunurile și creditul partidului în interes exclusiv personal, acționând prin intermediul unor societăți comerciale aparținînd finilor sau afinilor, inclusiv prin societăți fantomă (radiate din evidența Registrului Comerțului), fără documente comerciale întocmite conform prevederilor legale în vigoare”, a anunțat luni Mircea Găinușă, secretar ge­neral al Forței Naționale.

wtf is PPU?

În toamna anului trecut, Băișanu (și alți plimbăreți ca el) a plecat din nimicul ALDE. Pe la începutul lunii decembrie, Băișanu a anunțat că e șef pe județ la un alt partid de “mare viitor” – Forța Națională. Nici la făcătura asta n-a stat prea mult, prin mai 2020 traseistul Băișanu anunțând că e șef la PPUSL (o caricatură politică a mogulului media Dan Voicu­lescu), partid din partea căruia a și candidat la Primăria Suceava. N-a primit voturi nici cât de-o echipă de fotbal și acum candidează, nu e clar cum, la ale­gerile parlamentare.

Nici la această struțo-cămilă antenistă – PPUSL – Băișanu nu și-a schimbat năravurile, fiind acuzat de unii dintre colegi că ar fi folosit fondurile pentru campania la alegerile locale doar pentru a alimenta conturile televiziunii pe care familia sa o deține.

Sunt atât de naivi oamenii care dau bani la asemenea “partide”?!

Colegul de partid de la PPU, Ilie Homeniuc (candidat la alegerile din septembrie pentru funcția de președinte la Consiliul Județean) susține că Băișanu ar fi gestionat fondurile pentru campania electorală la alegerile locale în interesul firmelor proprii.

Ilie Homeniuc (stânga), alături de Alexandru Băișanu, la lansarea candidaturilor pentru alegerile locale

”Totul a plecat de la banii încasați pentru campanie. Banii au fost dirijați către televiziunea Plus TV, care aparține mamei sale, fără acordul nostru. S-a folosit de ștampilă și a făcut ce a vrut cu banii. Este vorba despre bani dați de candidații la primărie din județ, de consilieri. Nu se poate așa ceva”, a declarat Ilie Homeniuc. Acesta a postat chiar o filmare pe facebook în care spune că o parte importantă din bani ar fi plecat spre televiziunea familiei Băișanu  dar și spre o altă firmă care ar fi trebuit să facă publictate electorală, publicitate care însă nu a fost văzută. Acesta spune că atunci când a cerut de la Băișanu facturile pentru banii cheltuiți, deputatul ar fi refuzat să i le arate. Humeniuc îl consideră pe Băișanu un “șarlatan” și a anunțat în scurtul clip video că a renunțat din cauza acestuia să mai candideze din partea PPUSL la alegerile parlamentare.

Băișanu: “Este un atac mincinos, nefondat, menit să-mi denigreze imaginea”

Contactat de Obiectiv, deputatul Alexandru Băișanu a negat  toate acuzațiile aduse, susținând că totul face parte dintr-o “mascaradă, menită să-i discre­diteze imaginea, acum, înainte de alegerile parlamentare”. ”Este o acțiune de campanie dar evident mă voi apăra și mă voi întoarce împotriva celor care  mi-au denigrat imaginea. Consider că este un atac mincinos, nefondat, menit să-mi denigreze imaginea în această campanie electorală. Toți banii care au fost cheltuiți pentru promovare electorală au fost cheltuiți conform legislației în vigoare în baza unor contracte cu terții, contracte care au fost onorate. În același timp, vreau să menționez că plata acestor contracte, de la începutul anului 2020, pe când eram membru în partidul Forța Națională, a fost făcută tocmai de cei care fac azi plângerea penală. De ce au mai plătit facturile emise de către instituțiile de presă, dacă au constatat că lucrurile nu sunt în regulă. În ceea ce privește campania electorală de la alegerile locale, vreau să menționez că eu am depus bani în contul partidului, iar plățile au fost făcute de către mandatarul financiar. Domnul Humeniuc nu a depus niciun ban în nume propriu. Domnul Humeniuc este supărat că pe prima poziție, la Senat, va candida altcineva. De la aceste nominalizări, a început scandalul”,  a explicat deputatul sucevean Alexandru Băișanu.

Omul cu cele mai multe carnete de partid

De-a lungul anilor, Ştefan Alexandru Băișanu a trecut pe la următoarele partide: PPUSL, Forța Națională, ALDE, PNL, PUR, PSD, ApR și PNȚCD, dar este foarte posibil să mai fi uitat noi de încă vreo două. Trebuie spus că aproape din toate aceste partide Băișanu ori a fost dat afară ori a plecat cu scandal.

Cel mai probabil, această scamatorie politică numită PPUSL este însă ultima haltă politică a acestui politician plimbăreț, fiind greu de crezut că vreun partid din Suceava, condus de oameni cât de cât întregi la minte, va dori pe viitor să-și mai asocieze numele cu acest personaj. (O.S.)

secretarasite

Vezi si

4 percheziții la Suceava și Liteni. Un cimitir de mașini a eliberat certificate false de distrugere pentru autoturisme din care erau apoi vândute piese și părți din caroserie

Miercuri dimineaţă, patru echipe formate din 8 polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii …

No comments

  1. Eu cred ca a dat banii tot la Clubul de la Sucevita impreuna cu banii primiti de la Lungu pentru a vota golanii in Consiliul local prin consilierii ALDE. Dumnezeu nu bate cu bota.