Tuesday , July 5 2022

Cei trei ţigani prinşi la furat, care i-au atacat pe poliţişti cu pietre şi butelii, au fost arestaţi preventiv

Sabin Begean, Marian Pleşca şi Marius Grosu au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile fiind acuzaţi tâlhărie, conducere fără permis şi ultraj. Cei trei indivizi certaţi cu legea au ajuns în arestul IPJ Suceava, după o urmărire ca în filme. Aceştia au dat două spargeri în Rădăuţi, pe urmele lor pornind poliţiştii. In încercarea de a scăpa, Grosu a aruncat în faţa maşinii de poliţie cu butelii pline cu gaz, iar în momentul în care autoturismul lor a fost blocat au început să arunce cu pietre în poliţişti 

 politie urmarire_tn


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Stefan Sabin Begean, fost Scripcariuc, de 23 de ani, din Rădăuţi, Marian Vasile Pleşca, de 24 de ani, din comuna Volovăţ şi Marius Nicolae Grosu, de 31 de ani, din comuna Arbore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de tâlhărie calificată, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere şi ultraj.
Cei trei sunt acuzaţi că în noaptea de 23 spre 24 noiembrie 2015 au furat produse alimentare, sticle cu băuturi alcoolice şi butelii cu gaz din interiorul a două societăţi comerciale de pe raza municipiului Rădăuţi, fapte care au fost urmate de folosirea violenţei asupra unui agent de pază şi a doi agenţi de poliţie, în scopul asigurării scăpării autorilot de a fi traşi la răspundere penală şi de a păstra bunurile furate.
Procurorii rădăuţeni au stabilit că în noaptea respectivă cei trei inculpaţi, împreună cu martorele G.B., T.B. şi E.B., au mers cu autoturismul Volkswagen Vento al lui Marius Nicolae Grosu, condus de acesta fără permis de conducere, din comuna Marginea în municipiul Rădăuţi. Aici, Pleşca, Begean şi cu Grosu, cu ajutorul unui topor, al unui levier metalic şi a unei şurubelniţe, au pătruns în depozitul aparţinând SC Farexim SRL Rădăuţi – Gama Plus, de unde au furat doi saci a câte 20 de kilograme de detergent, două baxuri cu scutece, un baz de doze Redbull, două baxuri de votcă Stalinskaya, precum şi mai multe batoane de ciocolată Dunărea şi Twix.
In momentul în care a pornit alarma, cei trei inculpaţi au fugit şi au abandonat bunurile sustrase în afara clădirii respective. Doi agenţi de pază de la RPG s-au deplasat la magazinul respectiv, surprinzându-i pe Pleşca şi pe Grosu. Marian Vasile Pleşca i-a dat cu spray cu gaz iritant – lacrimogen unuia dintre agenţii de pază, reuşind să se urce în maşina lui Grosu. In acest condiţii, agentul de la RPG a spart geamul portierei stânga faţă, cu intenţia de a-l scoate cu forţa din interior pe Sabin Begean, însă acesta a demarat de pe loc, călcându-l  cu roţile din stânga pe piciorul drept.
In scurt timp, Begean, Pleşca şi martorele s-au întâlnit cu Grosu, care le-a spus că a găsit un alt “pont” de unde să fure bunuri. Aceştia s-au deplasat pe strada Mihai Viteazu, unde în faţa unui imobil aparţinând SC Romcorv SRL Rădăuţi, au dat de un rastel cu mai multe butelii de aragaz, toate pline cu gaz. Cei trei inculpaţi au distrus încuietoarea rastelului şi au furat nouă butelii de aragaz. Patru dintre acestea le-au introdus în autovehicul, pe bancheta din spate, iar alte cinci în portbagaj, după care, cu acordul lui Marius Nicolae Grosu, inculpatul Sabin Begean s-a urcat din nou la volanul maşinii, deşi nici el nu are permis de conducere, după care s-au deplasat spre strada Putnei, pentru a ajunge în comuna Bilca, cu scopul de a ascunde acolo bunurile furate.
In jurul orei 02.35, o patrulă de poliţie a reuşit să depisteze autoturismul Volkswagen Vento pe strada Putnei, în timp ce se deplasa spre ieşirea din Rădăuţi spre comuna Gălăneşti. Poliţiştii au pornit în urmărirea autoturismului suspect, cu autospeciala din dotare, având semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, însă autorii nu s-au supus somaţiilor acestora.
In timp ce autovehiculele rulau în viteză, pe timp de noapte, pe DN 2H, spre comuna Gălăneşti, la prima curbă, la ieşirea din Rădăuţi, unul dintre fugari, identificat ulterior în persoana lui Marius Nicolae Grosu, a deschis portiera din stânga spate şi a aruncat cu o butelie încărcată cu gaz spre maşina poliţiei, iar ulterior alte trei butelii. Patrula de poliţie a reuşit evitarea buteliilor, iar agentul, pe geamul deschis, a tras două focuri de avertisment, după care alte cinci focuri asupra pneurilor, şi reuşit să lovească roata din stânga spate. Abia după circa 20 de kilometri, pe raza comunei Voitinel, oamenii legii au reuşit să oprească maşina fugarilor, unde indivizii au abandonat maşina şi au fugit în pădure. Poliţiştii au mers la autoturism, unde le-au găsit doar pe cele trei martore, tinere de etnie rromă, ce au încercat şi ele să părăsească maşină, însă au fost prinse.
In timp ce imobilizau tinerele, din tufişurile aflate la circa 50 de metri de locul respectiv, Pleşca, Begean şi Grosu au început să arunce cu pietre spre poliţişti, motiv pentru care agenţii de poliţie au tras câte un foc în plan vertical şi câte un foc spre aceştia, moment în care inculpaţii au rupt-o la fugă, reuşind să scape. Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi ieri au fost prezentaţi Judecătoriei Rădăuţi cu propunere de arestare preventivă, magistraţii rădăuţeni dispunând arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.
Marian Vasile Pleşca este cunoscut cu antecendente penale, având multiple condamnări la executarea unor pedepse privative de libertate pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt, furt calificat, violare de domiciliu şi distrugere, fiind eliberat ultima dată din puşcărie la 14 iulie 2015, cu un rest de pedeapsă rămas de executat de 200 de zile.
Marius Nicolae Grosu este cunoscut şi el cu antecedente penale, în prezent aflându-se în timpul termenului de încercare de trei ani şi două luni dispus de Curtea de Apel Oradea pentru săvârşirea unei infracţiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice fără poseda permis de conducere.
In ceea ce-l priveşte pe inculpatul Sabin Stefan Begean, acesta este cunoscut cu antecedente penale, fiind condamnat în repetate rânduri pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat în timpul minorităţii. In plus acesta se afla sub control judiciar, după ce în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2015 a furat un viţel şi doi porci dintr-o gospodărie din Marginea. (Constantin ZUZEAC)

Vezi si

Sunt alții care se pricep la promisiuni mai bine decât oficialii noștri. Ucrainenii iar l-au informat pe prefectul Sucevei că termină îndată punctul de frontieră de la Vicov

Punctul de trecere a frontierei de la Vicov va fi deschis pe 20 iulie pentru …

6 comments

  1. TOATA STIMA PT POLITISTII CARE I-AU PRINS….

  2. nu aveau , scuze

  3. poilitaii astia nu avea pistoale ,??? ce mamaligi sunt astia ?

  4. CUM INCAP IN AUTOTURISM ,SASE PERSOANE PLUS NOUA BUTELII,PLUS CA IN TIMPUL DEPLASARII AU DESCHIS PORTIERA PT. A ARUNCA BUTELIILE IN POLITISTI.

  5. Bine ca esti tu destept

  6. 3 țigani și 3 tinere de etnie rromă!.