Thursday , September 29 2022
Breaking News

Cei mai mulţi elevi care vor participa la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare provin de la Colegiul "Petru Rareş"

Pe locul al doilea în “clasament” se află Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, cu un număr de 35 de elevi. In cele mai multe licee sucevene numărul elevilor ce vor participa la “naţionale” este sub zece

 elevi


Cei mai mulţi dintre ei elevii ce vor participa la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare, în număr de 38 provin de la Colegiul Naţional “Petru Rareş”. Locul al doilea în topul elevilor de la “naţionale” este ocupat de Colegiul Naţional “Stefan cel Mare”, de unde vor participa 35 de elevi, iar pe locul al treilea se clasează Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu” Suceava, din cadrul căruia vor participa la etapele naţionale, 13 elevi.
In cele mai multe licee sucevene numărul elevilor ce vor participa la “naţionale” este sub zece. Din această categorie, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” Suceava ocupă locul întâi, cu un număr de nouă participanţi, fiind urmat de Colegiul Naţional de Informatică “Spiru Haret”, cu un număr de şase elevi, Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir” Suceava şi Colegiul Tehnic Rădăuţi, cu câte cinci elevi fiecare şi Colegiul Tehnic “Petru Muşat” Suceava şi Colegiul “Andronic Motrescu” Rădăuţi, cu câte patru elevi participanţi la etapele naţionale ale olimpiadelor şcolare.
Precizăm că judeţul Suceava va fi gazda a două Olimpiade Naţionale, după cum urmează: Olimpiada Naţională de Interpretare Instrumentală şi Olipmiada Naţională de Tehnologii ce vor avea loc în perioada 6-10 aprilie 2015 la Colegiul de Artă “Ciprian Porumbescu”, respectiv Colegiul Tehnic “Petru Muşat”.
Amintim că judeţul Suceava a mai fost gazda etapei naţionale din cadrul Olimpiadei de limba polonă maternă ce a avut loc în perioada 27 – 28 martie şi s-a desfăşurat în sala “Auditorium” a Uniunii Polonezilor din România. Celelalte etape naţionale ale Olimpiadelor se vor desfăşura în celelalte judeţe din România. (Iulia-Greta NIGA)

Vezi si

Patru gospodării din Dragoșa – Frumosu cuprinse de un incendiu pornit de la un cablu electric defect (FOTO)

Pompierii militari de la subunitățile din Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului și Suceava, împreună cu lucrătorii …