Sunday , September 25 2022

Cei 94 de "viitori foşti angajaţi" ai Termica vor fi disponibilizaţi în două etape

O primă concediere colectivă va avea loc în luna septembrie a.c., iar cea de-a doua se va desfăşura în luna noiembrie a.c.  

termica1 [800x600]

In şedinţa extraaordinară a Consiliului Local ce s-a desfăşurat în cursul zilei de ieri la Primăria municipiului Suceava, consilierii locali suceveni au votat în proiectul de hotărâre a HCL nr. 145/18.05.2015 privind aprobarea Planului de disponibilizare – 2015 al SC Termica SA Suceava. Potrivit proiectului de hotărâre, 94 de angajaţi de la Termica vor fi disponibilizaţi în două etape, astfel: prima etapă de concediere colectivă va avea loc în luna septembrie 2015, iar cea de-a doua se va desfăşura în luna noiembrie 2015.
Potrivit expunerii de motive, înaintarea către Ministerul Dezvoltării Regionaleşi Administraţiei Publice a proiectului de hotărâre de Guvern privind aprobarea sumelor din bugetul asigurărilor pentru şomaj ce se vor aloca pentru plata venitului de completare pentru 94 de persoane disponibilizate de la SC Termica SA Suceava, se cer precizări la observaţiile făcute de Ministerul Dezvoltării Regionaleşi Administraţiei Publice privind completarea documentaţiei trimise anterior în vederea promovării unui nou proiect de hotărâre de Guvern privind aprobarea sumelor din bugetul asi-gurărilor pentru şomaj ce se vor aloca pentru plata ve-nitului de completare pentru 94 de persoane disponibilizate de la SC Termica SA Suceava. Altfel spus, cei 94 de “viitori foşti angajaţi” ai Termica vor primi salariile compensatorii promise, cu care vor încerca să se descurce până la următorul loc de muncă sau, după caz, până la pensionare.
După declaraţiile anterioare ale primarului munici-piului Suceava, Ion Lungu, pe lângă aceste disponibilizări, alţi 157 de angajaţi ai Termica vor fi preluaţi de noua societate de transport şi distribuţie a agentului termic în municipiul Suceava, TRANSAGENT. (I.G.N.)

Vezi si

Amplă acțiune a Poliției în zona școlilor din municipiul Suceava. Au fost verificate 20 de baruri și 22 de magazine, fiind  legitimate 574 de persoane

În perioada 20 – 22.09.2022, zilnic, între orele 09.30 – 21.00, la nivelul Poliției Municipiului …