Wednesday , February 1 2023

Cei 3.913 de membri ai secțiilor de votare din Suceava vor primi până la urmă toți banii cuveniți pentru participarea la turul I al prezidențialelor

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat ieri că, ca urmare a semnalului de alarmă tras în data de 11 noiembrie 2019, toți cei 3.913 membri care au fost prezenți în secțiile de votare vor fi remunerați în funcție de cum au fost pontați. Diferența de bani va fi primită de fiecare membru după cel de al doilea tur, când în mod firesc, vor primi banii și pentru zilele pontate în turul 2.

Reaminitm că în urma unei decizii a Prefecturii, aproape patru mii de persoane au fost remunerate cu mai puțini bani decât li s-ar fi cuvenit în mod normal. Cei 3.913 membri ai secțiilor de votare au fost pontați de către președinții secțiilor pentru 5 zile de muncă, conform actelor depuse la Prefectura Suceava. Calculul referitor la numărul membrilor secțiilor de votare a fost făcut de viceprimar înmulțind 59 secții cu 7 membri, cât ar avea fiecare secție. „Surpriză, ei au fost remunerați doar pentru 3 zile (legea prevede un pontaj de maximum 5 zile pentru primul tur și maximum 3 zile pentru turul 2). Este inadmisibilă această situație! Cei 3.913 membri din secțiile de votare trebuie remunerați corect, conform pontajului întocmit de președintele secției de votare și trebuie să primească 460 de lei în loc de 280 lei, așa cum a decis Prefectura Suceava”, anunțase viceprimarul Harșovschi. (O.S.)

 

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …