Friday , September 30 2022

Ceața a blocat ieri aeroporturile Moldovei. Avionul de Roma s-a învârtit două ore deasupra Sucevei și Iașului și a făcut cale-întoarsă

Doar cursa spre București de ieri dimineață a decolat de la Suceava. Zborurile spre Londra, Roma și Bologna au fost anulate. Pasagerii au fost rerutați spre Cluj și București. Pasagerii cursei Suceava – Roma au fost trimiși la Iași cu autocarele, urmând ca aseară să decoleze de acolo 

Cursa Tarom spre București de joi dimineața a fost singura care a putut decola de la Aeroportul Sucevei. Surse credibile au confirmat că toate celelalte curse – Luton-Londra, Roma-Ciampino și Bologna – au fost anulate.

Desigur, ceața a fost cauza nefastă care a dus la luarea acestor măsuri. Pasagerii care procuraseră din timp bilete de călătorie au fost transportați la aeroporturile din Cluj și București pentru rerutare la alte zboruri în alte zile, iar o parte au renunțat și au solicitat returnarea banilor pe bilete. Motivul pentru care rerutarea s-a făcut spre Cluj și București este acela că toate aeroporturile din Moldova – Suceava, Iași, Bacău – au fost sub limita minimă de operare.

Sursele respective au precizat că inclusiv în Republica Moldova a fost aceeași situație la principalul aeroport situat lângă capitala Chișinău. Totuși, la Iași a reușit să aterizeze o cursa de Luton-Londra într-un moment de îmbunătățire a vizibilității.

Pasagerii cursei Suceava – Roma au fost trimiși la Iași cu autocarele, iar ieri după-amiază, în jur de ora 18:00, se aflau în procedura de preîmbarcare, urmând să decoleze. Este de menționat însă că aeronava a fost pusă la dispoziție de companie, aceasta fiind bazată la Iași și neavând ieri programate zboruri, fiind astfel disponibilă. În ceea ce privește aeronava programată inițial să efectueze zborul Suceava – Roma, este de precizat că nu a avut conditiile meteo necesare să aterizeze nici la Suceava și nici la Iași, întorcându-se la aeroportul de bază. Iar asta deși a făcut hol­ding (procedură de așteptare a aeronavei, în aer, prin zbor circular și la o înălțime anumită într-un areal prestabilit) deasupra Sucevei și deasupra Iașului timp de două ore.

O veste bună venise pentru Suceava abia după ora 18:30, când un plan de zbor pentru o cursă Roma – Suceava a fost depus cu aterizare la Suceava la ora 23:20. (D.P.)

 

Vezi si

Definitivat examen profesori Suceava Obiectiv

Cadrele didactice se pot înscrie la Definitivat 2023 până la data de 14 octombrie

 După admiterea dosarului de înscriere, candidații la Definitivat 2023 vor avea de susținut, în Etapa …

One comment

  1. De cind merg cu avionu mereu am probleme intirziere de 6 si chiare 12 ore pe rute ocolitoare.