Saturday , October 1 2022

Cea mai mare medie din țară la Bacalaureatul de toamnă (9,86) aparține unei absolvente a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava

Procentul de promovare la nivel de județ, în cea de a doua sesiune a Bacalaureatului, înainte de soluționarea contestațiilor, este 30,19%. Au promovat 269 de candidați, iar 619 dintre cei prezenți nu au reușit să obțină minimum media 6, astfel că sunt declarați Respins. La nivelul județului Suceava, sunt 9 medii peste 8, alți 26 au medii cuprinse între 7 și 7,9, iar 234 dintre ei au medii cuprinse între 6 și 6,98.

Ministerul Educației a publicat miercuri rezultatele candidaților care au susținut examenul național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă. Au promovat 269 de candidați, iar 619 dintre cei prezenți nu au reușit să obțină minimum media 6, astfel că sunt declarați Respins. Amintim că trei candidați au fost eliminați din examen pentru tentativă de fraudă. Astfel, procentul de promovare la nivel de județ, în cea de a doua sesiune a Bacalaureatului, înainte de soluționarea contestațiilor, este 30,19%.

La nivelul județului Suceava, sunt 9 medii peste 8, alți 26 au medii cuprinse între 7 și 7,9, iar 234 dintre ei au medii cuprinse între 6 și 6,98. Cea mai mare medie la nivel național este 9,86 și aparține unei absolvente a Colegiului Național ”Mihai Eminescu” Suceava.

Potrivit directoarei colegiului, prof. Anca Tronciu, este vorba despre singura absolventă a colegiului care nu promovase Bacul în prima sesiune, deși obținuse media 8,15. Fetei i se făcuse rău în timpul susținerii probei la Limba și literatura română, din cauza emoțiilor și a stresului, și nu și-a revenit în timp util pentru a finaliza examenul cu succes, astfel că a primit nota 4,45. La celelalte două probe susținute în sesiunea din vară – Matematică și Logică  – absolventa obținuse nota maximă. Se pare că a profitat de a doua șansă și a obținut un rezultat foarte bun, care a clasat-o în topul rezultatelor sesiunii de toamnă, la nivel național. A obținut nota 9,6 la Limba și literatura română, 10 la Matematică și 10 la Logică.

Contestațiile pot fi depuse sau transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 3 septembrie. (O. NUȚU)

 

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …