Saturday , June 22 2024

Cea mai înaltă distincție eparhială înmânată actorilor Alexandru Arșinel și Vasile Muraru

Actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru au primit, la București, cea mai înaltă distincție pe care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților o poate oferi mirenilor: Ordinul „Crucea Bucovinei”. În acest sens, o delegație eparhială s-a deplasat în capitala țării, pentru a conferi distincția respectivă.

Conferirea ordinului lui Alexandru Arșinel a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, Alexandru Arșinel „și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota, sub streașina căreia a crescut”.

În cazul actorului Vasile Muraru, decernarea a avut loc la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” iar despre el se specifică faptul că „a creat o atmosferă primitoare și veselă, a evocat importanța Bisericii în societatea actuală, ca fiind un factor important în formarea generațiilor de actori”.

În general, gestul de a trimite o delegație eparhială la București pentru a înmâna Ordinul „Crucea Bucovinei” celor doi mari actori a fost motivat și prin aceea că „au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului”. (D.P.)

Vezi si

Gala Olimpicilor Ștefaniști 2024, la final de an școlar (FOTO)

Titlul de ELEVUL ȘTEFANIST AL ANULUI 2024, însoțit de distincția supremă a instituției,  DIPLOMA și …