Wednesday , February 8 2023

Cea mai înaltă distincție eparhială înmânată actorilor Alexandru Arșinel și Vasile Muraru

Actorii Alexandru Arșinel și Vasile Muraru au primit, la București, cea mai înaltă distincție pe care Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților o poate oferi mirenilor: Ordinul „Crucea Bucovinei”. În acest sens, o delegație eparhială s-a deplasat în capitala țării, pentru a conferi distincția respectivă.

Conferirea ordinului lui Alexandru Arșinel a avut loc la reședința din București, în prezența membrilor familiei. Potrivit unui comunicat al Arhiepiscopiei, Alexandru Arșinel „și-a exprimat dorința de a reveni pe meleagurile natale, la casa părintească din Dolhasca, la mormintele strămoșilor săi, precum și la mănăstirea Probota, sub streașina căreia a crescut”.

În cazul actorului Vasile Muraru, decernarea a avut loc la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” iar despre el se specifică faptul că „a creat o atmosferă primitoare și veselă, a evocat importanța Bisericii în societatea actuală, ca fiind un factor important în formarea generațiilor de actori”.

În general, gestul de a trimite o delegație eparhială la București pentru a înmâna Ordinul „Crucea Bucovinei” celor doi mari actori a fost motivat și prin aceea că „au contribuit major la scena teatrului românesc, televiziune și film, înscriindu-se în panoplia marilor actori români, dar și ca cei care au susținut Biserica prin diferite intervenții ale domniilor lor în public în decursul timpului”. (D.P.)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …