Sunday , January 29 2023

Ce pot face turiștii în Bucovina în ultima zi a minivacanței de Ziua Unirii

”Avem în Bucovina mănăstirile pictate, monumente UNESCO, care vor continuă să atragă turiștii, în orice perioadă a anului.
Avem Pădurea „Codrii Seculari de la Slătioara”, înscrisă în lista Patrimoniului Mondial UNESCO, supranumită și „Catedrala de lemn a Bucovinei”, una dintre cele mai întinse și bine conservate păduri virgine de fag și rășinoase din Europa.
Cetatea de Scaun a Sucevei este deschisă pentru vizitare între orele 10-18, ultimul bilet se eliberează la ora 17.
Așa cum spuneam, în 2023, Anul Ciprian Porumbescu, obiectivele turistice de la Stupca vor fi deschise zilnic pentru vizitare. Muzeul Memorial “Ciprian Porumbescu” și Casa Memorială “Ciprian Porumbescu” din Stupca (azi, Ciprian Porumbescu) pentru mâine au programul de vizitare 9-17”, a spus vicepreședintele CJ Suceava.
Acesta a reamintit că la Gura Humorului, este mega tiroliana, cea mai lungă din Europa, Aventura Park, funcționează telescaunul și este deschisă piscina.
De asemenea, sunt trasee pentru plimbări cu bicicleta la Dragomirna cu pornire din parcarea Mănăstirii. Sunt trasee de drumeție pe Via Mariae și Via Transilvanica, iar Serviciul Salvamont a pregătit aceste trasee și vă asigura permanent suportul necesar.
La Câmpulung Moldovenesc, marți funcționează telegondola pârtiei de schi Rarău, între orele 11-15.
Turiștii pot vizita   muzeele de la Ciocanești, Vama și Moldovița, atelierul de ceramică de la Marginea.
Nu este de ratat nici o plimbare cu Mocanița Huțulca de la Moldovița, care are în program 2 curse, la orele 10 și 14.
La Vatra Dornei funcționează telescaunul, pentru o plimbare spre vârful Diecilor. Aici se pot face mici drumeții, practica echitația, se poate admira caldeira vulcanică, spre depresiunea Șarului, cu un diametru de 10 km, una dintre cele mai mari din Europa și pentru doritori, există posibilitatea servirii mesei. De asemenea, dacă este vizibilitate, panorama Munților Călimani este spectaculoasă.
Toate traseele turistice din jurul stațiunii sunt practicabile în aceasta perioadă.
La Vatra Dornei sunt deschise cele două muzee, Etnografic, respectiv de Științele Naturii și Cinegetică. Este deschis patinoarul din Parcul Municipal iar la sediul CNIPT Vatra Dornei poate fi vizitată expoziția pictorului Dănuț Acostantinesei, “Figurativ vs. Abstract”, în intervalul 10-14.
”Așadar, Bucovina, județul Suceava, demonstrează că are un potențial turistic excepțional care poate fi valorificat pe parcursul întregului an, oricare ar fi condițiie meteo sau situațiile punctuale, de moment. Hai în Bucovina!”,a declarat vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …

Leave a Reply

Your email address will not be published.