Saturday , December 3 2022

Cazurile ușoare de COVID-19 vor fi externate de la Boli Infecțioase

Acestea sunt ultimele reglemetări transmise în această dimineață de către Institutul Național de Sănătate Publică către DSP Suceava. In sfarsit a aparut si primul pacient vindecat de COVID-19 de la Suceava – medicul infecționist Olguța Sturza

 

După cum reiese din ultima informare a Institutului Național de Sănătate Publică, pacienții cu forme ușoare și medii de Covid-19, internați la secția de Boli Infecțioase Suceava, vor fi externați pentru a-și continua tratamentul la domiciliu. ”Cazurile ușoare și medii se pot externa mai rapid sau chiar îngriji la domiciliu, cu următoarele recomandări: minimum 14 zile de izolare cu monitorizarea stării de sănătate (direct sau telefonic) și cu precauții luate: cameră individuală, purtarea măștii, mănâncă singur, igiena mâinilor, nu iese din casă, pentru a proteja membrii familiei și comunitatea. În concluzie, persoanele asimptomatice și cazurile ușoare își pot relua activitatea după perioada de izolare la domiciliu de 14 zile, fără testare pentru SARS-COV 2”, se menționeză în comunicarea INSP, transmisă astăzi către Direcția de Sănătate Publică Suceava.

În ceea ce privește cazurile internate cu forme medii și severe, pacienții vor fi externați după ameliorarea simptomelor respiratorii și după încetarea febrei, cât și după două teste Covid-19 consecutiv negative, pe probe recoltate la minim 24 de ore între ele din nazofaringe. Aceste teste se recoltează la cel puțin șapte zile de la primul test pozitiv și după minimum trei zile fără febră.

Medicul infecționist Olguța Sturza, după două teste negative, și-a reluat activitatea în secția de Boli Infecțioase

 Începând din această dimineață, secția de Boli Infecțioase din cadrul Spitalului Județean Suceava are din nou medic infecționist. Acest lucru a fost posibil după ce medicul Olguța Sturza a învins Covid -19 și după două teste negative, s-a întors la spital, dar în calitate de medic și nu de pacient.
Medicul a fost diagnosticat pozitiv încă de pe data de 17 martie, când a început și tratamentul. Ca și alți colegi, Olguța Sturza nu a stat mult timp internată și a continuat tratamentul, după o spitalizare de câteva zile, la domiciliu. Se pare că în zilele următoare și alți medici infecționiști își vor relua activitatea. (Cristina RUȘTI)

(C.R.)

Vezi si

Peste 23,6 milioane de lei au încasat sucevenii care au cazat refugiați ucraineni

De la începutul războiului în Ucraina, România a cheltuit 75 de milioane de euro pentru …