Monday , February 6 2023

Cazurile de gripă continuă să dea bătăi de cap medicilor suceveni

In cursul săptămânii trecute, 12 suceveni au fost diagnosticați cu gripă, toți fiind internați pentru tratament de specialitate 

Numărul cazurilor de gripă continuă să fie destul de ridicat pentru această perioadă a anului. În cursul săptămânii trecute, 12 suceveni au ajuns la medic și au fost diagnosticați cu gripă, toți pacienții fiind internați pentru tratamente de specialitate.

În ultima săptămână au ajuns la medic din cauza răcelilor 1.835 de persoane. Dintre acestea, au fost 1.447 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, respectiv 475 de cazuri, categorie de vârstă urmată de persoanele de 15-49 de ani, cu 316 cazuri, apoi la copiii cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani, cu 282 de cazuri. În rândul nou-născuților cu vârsta până într-un an au fost 179 de cazuri de îmbolnăvire, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 111 cazuri. Cele mai puține cazuri de infecții ale căilor respiratorii au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, și anume 84 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 50 au fost internați pentru tratament de specialitate.

În cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 376 de cazuri de pneumonii, iar 103 pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, și anume 74 de cazuri, urmând copiii cu vârsta între doi și patru ani, cu 72 de cazuri de pneumonii, și nou-născuții, cu 68 de cazuri. Printre sucevenii cu vârsta între 15 și 49 de ani au fost 60 de cazuri, iar printre persoanele trecute de 65 de ani alte 55 de cazuri. Cele mai puține cazuri de pneumonie au fost printre sucevenii cu vârsta între 50 și 64 de ani, și anume 47 de cazuri. (C.R.)

 

Vezi si

Peste 500 de șoferi testați în weekend cu aparatele etilotest și drugtest de polițiștii suceveni

Și în weekend-ul recent încheiat, zilnic, peste 100 de polițiști au acționat pe drumurile publice, …