Saturday , December 3 2022

Cazarea studenților în căminele USV se va face cu dovada vaccinării împotriva COVID sau în baza testării PCR ori antigen

Consiliul de Administrație al Universității “Ştefan cel Mare” din Suceava (USV) a hotărât ca, începând cu 1 aprilie a.c., cazarea studenților în cămine să se poată face în baza a trei documente. Este vorba despre dovada vaccinării împotriva COVID, test PCR negativ sau testul antigen, prin care se dovedește prezența anticorpilor împotriva virusului SARS-Cov2.

”Cazarea studenților în căminele administrate de USV se va efectua începând cu data de 1.04.2021, în funcție de locurile disponibile în cămine. Pentru a fi cazați, studenții prezintă la cazare unul din următoarele documente:

  1. Dovada vaccinării împotriva virusului COVID-19 (cel puțin cu prima doză de vaccin);
  2. Test PCR negativ cu privire la infectarea cu virusul COVID-19, efectuat cu cel mult 3 zile calendaristice anterioare cazării;
  3. Test antigen efectuat cu cel mult 6 luni și cel puțin 14 zile înainte de data cazării, prin care se dovedește prezența anticorpilor împotriva virusului COVID-19”.

Până acum, studenții au fost nevoiți să prezinte la cazare rezultatul testului PCR Covid-19 – exudat (Biologie moleculară), efectuat cu 3 zile lucrătoare înainte de data cazării. USV a decis să asigure decontarea testelor RT-PCR pentru virusul SARS-CoV-2, pe bază de documente justificative, dar nu mai mult de 200 lei/test și nu mai mult de 3 teste pe durata întregului an universitar 2020-2021. Se asigură și decontarea testelor de anticorpi pentru virusul SARS-CoV-2, pe bază de documente justificative, dar nu mai mult de 100 lei/test și nu mai mult de 2 teste pe durata întregului an universitar 2020-2021.

Amintim că, pentru reducerea densității populației școlare în campus pe durata activităților față-în-față și a cazării în cămine, universitatea suceveană a decis împărțirea studenților în două grupe, care au făcut rocadă o dată la câteva săptămâni. La mijlocul acestei luni, USV va primi o altă serie de studenți care au optat pentru cazarea în căminele studențești, după ce actualii locatari ai camerelor vor elibera locurile de cazare și se va face dezinfecția și dezinsecția spațiilor. (O. NUȚU)

Vezi si

Șofer de TIR ucrainean, oprit la PTF Vicov pentru că nu avea permis de conducere corespunzător

În data de 30 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, în Punctul de Trecere a …