Thursday , May 13 2021

Câteva zeci de grădinițe din județul Suceava vor fi deschise în vacanța de primăvară, la solicitarea părinților

Este vorba, în special, despre grădinițele cu program prelungit, însă sunt și câteva unități de învățământ preșcolar cu program normal, cu o populație școlară foarte mare, care vor organiza activități didactice cu preșcolarii. In județul Suceava, cele mai multe grădinițe au optat să desfășoare activități educative cu preșcolarii în săptămâna 12-16 aprilie, și anume 74 de unități, însă și în această săptămână sunt deschise 9 dintre ele. Potrivit Ministerului Educației, 73 de grădinițe de pe raza județului Suceava vor funcționa în săptămâna 19-23 aprilie, iar între 26-29 aprilie vor fi deschise doar 17 unități

Câteva zeci de grădinițe din județul Suceava vor fi deschise în perioada vacanței de primăvară, după ce o bună parte dintre părinți și-a exprimat dorința în acest sens. Amintim că, la finalul săptămânii trecute, în prima zi a vacanței, foarte multe dintre unitățile de învățământ preșcolar au făcut un sondaj de opinie în rândul părinților pentru a afla dacă vor să trimită copiii la grădiniță în perioada dintre vacanțele de Paște catolic și ortodox, și anume între 12-22 aprilie. Este vorba, în special, despre grădinițele cu program prelungit, însă sunt și câteva unități de învățământ preșcolar cu program normal, cu o populație școlară foarte mare, care vor organiza activități didactice cu preșcolarii, în perioada sus amintită.

”Ministerul Educației a creat cadrul legal pentru ca grădinițele să poată organiza activități cu copiii și în perioada vacanței de primăvară. Astfel, un număr însemnat de grădinițe din sistemul de educație vor funcționa și pe perioada vacanței de primăvară, cu avizul direcțiilor de sănătate publică. Numărul acestora este diferit de la o săptămână la alta, în funcție de solicitări și de capacitatea grădinițelor de a asigura resursa umană”, informează instituția într-un comunicat de presă.

În județul Suceava, cele mai multe grădinițe au optat să desfășoare activități educative cu preșcolarii în săptămâna 12-16 aprilie, și anume 74 de unități, însă și în această săptămână sunt deschise 9 dintre ele. Potrivit Ministerului Educației, 73 de grădinițe de pe raza județului Suceava vor funcționa în săptămâna 19-23 aprilie, iar între 26-29 aprilie vor fi deschise doar 17 unități.

”Pe noi ne-au întrebat doar pentru perioada 12-22 aprilie dacă vrem să trimitem copiii la grădiniță. Toți părinții au fost de acord, așa că ne-am bucurat de veste. Suntem părinți care muncim, de aceea am optat pentru grădinița cu program prelungit, așa că pentru noi varianta de a-i lăsa la grădiniță în perioada aceasta e o salvare, pentru că nu mai trebuie să plătim bonă”, a spus Andreea Morar, mama unui băiețel de 5 ani.

Ordinul privind modificarea structurii anului școlar 2020-2021 prevede că în perioada vacanțelor se pot organiza activități educative la grădiniță cu prezență fizică, cu avizul Direcției de Sănătate Publică, în acele grădinițe din localitățile în care incidența este mai mică de 6 la mia de locuitori. Acestea pot funcționa doar cu respectarea strictă a regulilor de igienă, curățenie și dezinfecție, precum și a tuturor regulilor de protecție individuală stabilite prin ordinul comun nr. 3235/93, din 4 februarie 2021. În localitățile în care incidența este mai mare de 6 la mia de locuitori, grădinițele pot funcționa pe perioada vacanței până la carantinarea localității dacă pot asigura o distanță minimă de un metru între copii, cu un maximum de 15 copii într-o grupă, cu mențiunea că, pe perioada vacanței, nu este permisă schimbarea componenței grupelor de copii stabilită inițial. De asemenea unitatea de învățământ preșcolar își asumă respectarea strictă a regulilor de igienă, curățenie și dezinfecție. (Oana NUȚU)

Vezi si

UPDATE: Incendiul de la Voievodeasa a afectat cinci gospodării. Focul a pornit de la o țigară și a fost întețit de vântul puternic (FOTO,VIDEO)

Pompierii militari de la subunitățile din Rădăuți, Siret și Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii Serviciilor …