Friday , February 3 2023

Câteva sute de persoane au asistat ieri la Slujba de Sfințire a Troiței din Parcul Adâncata

Autoritățile locale au ridicat o troiță în cinstea eroilor căzuți în luptele pentru apărarea țării. Slujba religioasă a fost oficiată de către un sobor format din patru preoți u la manifestări au participat, alături de primarul comunei Adâncata,Viorel Cucu, președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan, primarul Sucevei, Ion Lungu, și viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi

Oficialități județene și locale, alături de câteva sute de locuitori ai comunei Adâncata, au participat ieri la Slujba de Sfințire a Troiței din Parcul Adâncata. Acest parc a fost modernizat cu fonduri europene și a fost inaugurat ieri, de Ziua Națională. La manifestări au participat, alături de primarul comunei Adâncata Viorel Cucu, președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur, deputatul Ioan Balan, primarul Sucevei Ion Lungu și viceprimarul municipiului Suceava, Lucian Harșovschi. Potrivit primarului Viorel Cucu, investiția a costat 320.000 de lei, bani europeni atrași prin GAL ”Codrii Bucovinei”. “Toate cele nouă localități componente ale GAL-ului printre care și Adâncata au primit câte 75.000 de euro pentru finanțarea unui proiect. La Adâncata am ales să finanțăm modernizarea parcului din centrul comunei. Este o investiție foarte importantă pentru Adâncata pentru că schimbă cu totul fața comunei”, a menționat primarul Viorel Cucu, mulțumindu-le locuitorilor comunei pentru susținerea de care au dat mereu dovadă.

Atât președintele Consiliului Județean Gheorghe Flutur cât și deputatul Ioan Balan au îndemnat la unitate și au urat un călduros “La mulți ani!” tuturor celor prezenți la manifestări. Atmosfera de sărbătoare a fost completată de fanfara comunei care a intonat cântece patriotice. Copiii, îmbrăcați în costume populare i-au întâmpinat pe oaspeți cu pâine și sare, iar preoții i-au binecuvântat pe cei prezenți, urându-le la rândul lor, “La mulți ani!”. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

CSU Suceava și-a aflat adversara din primul tur al Cupei României

Echipa antrenată de Petru Ghervan va debuta în competiției pe terenul Universității Cluj, pe data …