Sunday , March 3 2024

Cățelușă-refugiat care s-a pierdut prin Vama Siret, reunită cu puiul său cu ajutorul Casei lui Patrocle

În această perioadă, Vama Siret este sursă de povești de viață, unele dintre ele fiind despre speranță, regăsirea liniștii sau a solidarității umane, iar altele sunt despre suflete pierdute, speriate și confuze. Și nu doar oamenii sunt personaje de poveste, ci și animalele. De data aceasta, povestea a fost scurtă, intensă și cu un final fericit.

Cățelușa și puiul ei reuniți

În cursul zilei de miercuri, un câine ce părea a fi de rasă, deci cu stăpân, a fost văzut alergând speriat și dezorientat prin Vama Siret, în zona punctului de frontieră. Voluntarii Asociației Casa lui Patrocle – Animal Rescue, care sunt prezenți în vamă de săptămâni bune, pentru a oferi sprijin proprietarilor de animale sau ajutor necuvântătoarelor ce trec granița venind dinspre Ucraina, au intervenit și de această dată, iar în scurt timp au reușit să scoată cățelul, cu greu, de pe sub roțile tirurilor. Deși nu avea cip, au bănuit că ar aparține unei familii de refugiați din Ucraina și că, probabil, aceștia îl căutau. Au lansat apeluri atât la fața locului, cât și pe pagina de socializare a asociației, iar rezultatele au fost cele așteptate.

”Cățelușa pierdută azi (miercuri, n.red.) în punctul de frontieră Siret este acum alături de familia sa! Și este mămica unui pui care plângea după ea de dimineață! Povestea lungă. Familia a fugit dintr-o zonă de conflict din Ucraina în urmă cu câteva săptămâni. Spre Turcia. Au lăsat cățeii undeva în siguranță până aveau să se stabilească acolo unde au ajuns. Acum au trimis un om să le aducă și cățeii. Omul s-a dus în Ucraina, a preluat câinii, a intrat dimineață (miercuri, n.r.) în România prin Vama Siret, iar într-o secundă de neatenție cățelușa mamă a fost pierdută. Bietele suflete habar nu au despre război, însă dimensiunea suferințelor pe care le trăiesc și ele este imensă. Și înțeleasă doar de cei care… iubesc animalele! Ne plecăm în fața voastră pentru solidaritate și pentru distribuiri! Iar sufletele noastre au nevoie și de povești fericite!”, este povestea relatată pe scurt de reprezentanții asociației Casa lui Patrocle.

La reîntâlnirea cu mama sa, puiul a manifestat bucuria tipică unui copil care și-a reluat mama în brațe după o lungă absență nedorită. (O. NUȚU)

Vezi si

Flutur: Dorim să extindem, gradual, programul PNL «Masă sănătoasă» la toți copiii din România. Investiții de peste 100 de milioane de euro în modernizarea școlilor sucevene

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat, duminică, 3 martie 2024, că  programul „Masă …