Saturday , May 18 2024

Lungu vrea să includă Catedrala în circuitul turistic al Sucevei

Catedrala „Nașterea Domnului” va fi inclusă în circuitul turistic al municipiului Suceava după ce vor fi finalizate lucrările de pictură. Anunțul a fost făcut duminică de primarul Ion Lungu, care a fost prezent la slujba de Florii la Catedrala de pe strada Mărășești.

„Catedrala reprezintă și un element de patrimoniu arhitectural pentru orașul nostru. Când vor fi gata lucrările de pictură, va fi inclusă în circuitul turistic al municipiului, pe lângă celelalte lăcașuri de cult din perioada medievală”, a spus Ion Lungu într-o postare pe contul său de facebook.

Edilul a și specificat contextul în care a făcut acest anunț și a menționat câte ceva despre colaborarea de până acum, însă aceste mențiuni au fost cu titlu general, nu în detaliu.

„Cu ocazia Duminicii Floriilor (denumire arhicunoscută pentru sărbătoarea Intrării Domnului în Ierusalim – n.r.) am participat la slujba religioasă săvârșită la Catedrala Nașterii Domnului din municipiu. A fost o slujbă cu mult folos duhovnicesc! Municipalitatea este unul dintre principalii ctitori care a contribuit la ridicarea acestei frumoase catedrale, iar acum sprijinim financiar realizarea lucrărilor de pictură”, a spus Ion Lungu. (D.P.)

Vezi si

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte din ultima deplasare din acest sezon

Șomuz Fălticeni s-a întors cu trei puncte de la Bacău, după ce a câștigat, vineri, …

2 comments

  1. Buna ziua suceveni!

    Poate sa spuna primarul cati bani a dat Primaria Suceava la
    acest obiectiv?
    …oricat ar fi dat…n-a dat de la el…
    #1

  2. Dumnezeu iubește lemnul și spațiile mici.