Monday , March 4 2024

Câte cinci ani de închisoare pentru doi ţigani din Gulia, după o bătaie ca-n Vestul Sălbatic

Ion Marian Iordache şi Vasile Eugen Iordache au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare pentru tentativă la omor. Cei doi, împreună cu alţi cinci membri ai clanului de ţigani Iordache din Gulia – Dolhasca,  au fost trimişi în judecată după ce au tăbărât cu sape, topoare şi pari asupra a trei persoane din familia Sîrbu. Victimele au fost atacate cu sălbăticie, fiind nevoie de intervenţia caguliştilor pentru aplanarea conflictului 

palatul de justitie

Tribunalul Suceava i-a condamnat pe inculpaţii Ion Marian Iordache şi Vasile Eugen Iordache la câte cinci ani de închisoare pentru tentativă la omor. Cei doi trebuie să-i achite părţii civile Carmen Sîrbu suma de 40.000 de lei reprezentând daune morale. Decizia magistraţilor suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Amintim că la data de 16 februarie 2016, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Marcel Sava, de 44 de ani, Vasile Eugen Iordache, de 63 de ani, Ion Marin Iordache, de 36 de ani, Georgel Chiriac, de 43 de ani, Vasile Iordache, de 41 de ani, Alexandru Chiriac, de 21 de ani şi Nicolae Iordache, de 35 de ani, toţi din Gulia – Dolhasca, pentru comiterea infracţiunilor de tulburarea ordinii şi liniştii publice şi loviri sau alte violenţe.

În dimineaţa zilei de 6 decembrie 2013, în timp ce persoana vătămată Gheorghiţă Sîrbu, de 47 de ani, se deplasa pe jos, pe raza localităţii Gulia, oraş Dolhasca spre satul Probota, în dreptul locuinţei persoanei vătămate Ecaterina Dulap, de 27 de ani, a fost urmărit şi ajuns din urmă de către inculpaţii Vasile Eugen Iordache, Ion Marian Iordache, Georgel Chiriac, Alexandru Chiriac şi Marcel Sava, care s-au năpustit asupra sa cu obiectele contondente pe care le aveau (Marcel Sava avea în mâini un topor, Ion Marian Iordache avea o sapă, iar ceilalţi pari şi bâte din lemn) şi i-au aplicat multiple lovituri la nivelul corpului, dar şi al capului. Inculpaţilor li s-au alăturat şi Neculai Iorache poreclit „Tărzănel” şi inculpatul Vasile Iorache care i-au aplicat şi ei lovituri la nivelul corpului.

Persoana vătămată Gheorgiţă Sîrbu s-a refugiat în locuinţa Ecaterina Dulap, unde a fost urmărită de către inculpaţii Marcel Sava şi Ion Marian Iordache. Inculpaţii au exercitat acte de violenţe asupra persoanei vătămate Ecaterina Dulap, primul lovind-o cu muchia de la o bărdiţă în zona capului, iar cel de-al doilea cu un par peste mâna dreaptă.

Auzind strigătele de ajutor ale lui Gheorghiţă Sîrbu, persoana vătămată Mariana Sîrbu a ieşit în stradă, iar în momentul în care aceasta a strigat către agresori să înceteze, să nu îl mai lovească pe Gheorghiţă Sîrbu, inculpaţii Vasile Eugen Iordache şi Alexandru Florin Chiriac şi-au îndreptat atacul împotriva ei, primul aplicându-i lovituri la nivelul corpului cu parul, iar al doilea lovind-o cu picioarele.

În jurul orei 07.50, Segal Sîrbu, de 30 de ani – a anunţat poliţia prin apel la 112 solicitând echipaje de poliţie la faţa locului. La scurt timp, un echipaj de din cadrul Poliţiei oraşului Dolhasca s-a deplasat la faţa locului, dar din cauza numărului mare de persoane prezente, a scandalului public produs şi pentru restabilirea ordinii au fost chemaţi luptători de intervenţie rapidă din cadrul IPJ Suceava.

Conform  concluziilor raportului de constatare  medico-legală emis de SML Suceava, Ecaterina Dulap a prezentat leziuni ce au putut fi produse prin loviri cu corpuri contondente şi care au necesitat pentru vindecare un număr de 15 – 16 zile de îngrijiri me­dicale; Mariana Sîrbu a suferit leziuni (contuzii hemitorace stâng şi membre cu echimoză şi hematom) ce au necesitat pentru vindecare un număr de 13-15 zile, iar Gheorghiţă Sîrbu a suferit un număr de patru plăgi contuzie epicraniene, o plagă tăiată epicraniană, două plăgi tăiate superficial torace posterior, fracturi a trei coaste hemitorace stâng, leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr total de 23 – 25 de zile de îngrijiri medicale.

Având în vedere gravitatea faptelor comise, la data de 6 decembrie 2013 organele de cercetare penală au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, iar procurorii au luat faţă de cei şapte inculpaţi măsura obligării de a nu părăsi localitatea Gulia, oraş Dolhasca, pe o durată de 30 de zile. (Dănuţ ZUZEAC)

 

 

Vezi si

Primăria Suceava intenționează să acceseze noi fonduri elvețiene

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a anunțat că, după ce a participat la Forumul organizat …