Wednesday , April 17 2024

Cătălin Urtoi, consilierul ministrului Transporturilor: “A7 trebuie să se realizeze până la Siret. Hai că se poate!”

Responsabil cu urmărirea progreselor proiectelor de autostradă din județele Moldovei, Cătălin Urtoi a inspectat, miercuri, lucrările pe tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret ale autostrăzii A 7, inclusiv zona unde se execută gropile de studiu pentru siturile arheologice, nu doar forajele pentru studii geotehnice. Remarcând că s-a intrat pentru prima dată cu o foreză și pe sectorul Suceava – Siret, Cătălin Urtoi a menționat că toate echipele din teren s-au plâns de situația delicată în care sunt puse atunci când intră în culturi, iar fermierii se opun sau, în cazuri fericite, cer despăgubiri pe loc. 

Cătălin Urtoi, consilierul onorific al ministrului Transporturilor, a anunțat că firma Geo Nord Foraj execută foraje cu o foreză, la 10 ml adâncime începând de miercuri dimineață, foraje care se fac pentru studiul geotehnic al autostrăzii A7, sectorul 2 al tronsonului Suceava – Siret, unde ar mai fi de executat 896 metri liniari de foraje. „Pentru prima dată în ultimul an, de când monitorizez acest tronson (Pașcani – Suceava – Siret) am constatat o mobilizare a celor de la Search Corporation, cu patru foreze. Sper să-i țină!”, a menționat Cătălin Urtoi.

Remarcând că s-a intrat pentru prima dată cu o foreză (informație discutabilă – n.r.)  și pe sectorul Suceava – Siret, Cătălin Urtoi a menționat că toate echipele din teren s-au plâns de situația delicată în care sunt puse atunci când intra în culturi, iar fermierii se opun sau în cazuri fericite cer despăgubiri pe loc. „A7 trebuie să se realizeze până la Siret, iar monitorizarea pe teren va continua. Hai că se poate!”, a mai transmis Cătălin Urtoi.

Cătălin Urtoi a participat ieri la realizarea primelor foraje executate de firma Geo Nord Foraj pentru studiul geotehnic al autostrăzii A7, sectorul 2 al tronsonului Suceava – Siret.

Responsabil cu urmărirea progreselor proiectelor de autostradă din județele Moldovei, Cătălin Urtoi a inspectat, miercuri, lucrările pe tronsoanele Pașcani – Suceava și Suceava – Siret ale autostrăzii A 7, inclusiv zona unde se execută gropile de studiu pentru siturile arheologice, nu doar forajele pentru studii geotehnice. Privitor la gropile pentru săpăturile arheologice, consilierul onorific al ministrului Transporturilor a specificat că ar fi de executat 600 de gropi, cu dimensiunea 6×2×2 iar lucrarea este încredințată Institutului de Arheologie București. Privitor la tronsonul Pașcani – Suceava al A7, pe care l-a verificat Cătălin Urtoi, se lucrează cu trei foreze în localitățile Heci și Valea Seacă – Pașcani de către societatea Sol Tehno For Prahova. (D.P.)

 

Vezi si

IŞJ Suceava a stabilit când va fi recuperată ziua liberă de 2 mai de către personalul din școli

Pentru personalul din sistemul bugetar, ziua de 2 mai este zi liberă, deoarece cade între 1 …