Tuesday , October 4 2022

Cătălin Nechifor crede că ar fi potrivită o verificare a Corpului de Control al Guvernului la Câmpulung Moldovenesc

nechifor  c [800x600]

Afirmaţia a fost făcută în urma insistenţelor cu care primarul Mihăiţă Negură a cerut susţinere financiară de la vicepremierul Liviu Dragnea. Cătălin Nechifor nu a omis să precizeze că deşi localităţile conduse de PDL au fost reprezentate de primari sau viceprimari, lipsa celor trei parlamentari PDL plasează partidul în afara judeţului

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Cătălin Nechifor, crede că o eventuală verificare pe care ar face-o Corpul de Control al Guvernului în judeţul nostru, mai exact în Câmpulung Moldovenesc, ar putea aduce unele lămuriri cu privire la proiectul privind construirea pârtiei de schi de la Rarău. Afirmaţia a fost făcută, ieri, de preşedintele CJ Suceava, în conferinţă de presă, după ce alaltăieri, tot la Suceava, primarul PNL de Câmpulung, Mihăiţă Negură, a prezentat ca fiind o problemă pentru localitatea pe care o conduce această investiţie începută din fonduri guvernamentale şi care nu a fost terminată. Vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost la şedinţa respectivă şi pentru care, de altfel, au fost convocaţi toţi primarii din judeţ, a avut o discuţie cu primarul Mihăiţă Negură care i-a cerut un ajutor pentru a continua lucrările şi a finaliza investiţia, gradul de execuţie fiind de peste 80% la tronsonul 1 al pârtiei. Liviu Dragnea s-a arătat sceptic pentru că nu ar fi un proiect considerat prioritar iar banii pe care îi gestionează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice sunt în primul rând pentru lucrări de infrastructură rutieră şi reţele de utilităţi. Preşedintele CJ Suceava a afirmat, ieri, că are toată deschiderea pentru realizarea pârtiei, dar a ţinut să arate că un mare handicap pentru continuarea lucrărilor este procesul pe care îl are Primăria cu asocierea de firme care s-a ocupat de investiţie, pentru emiterea de facturi „umflate”. El a adăugat că, la echilibrarea bugetelor locale, Primăria Câmpulung Moldovenesc a primit cei mai mulţi bani dintre municipiile şi oraşele sucevene, respectiv 2,25 milioane de lei pentru acoperirea unor datorii.
Menţionăm că joi, la şedinţa cu Liviu Dragnea, de la PDL au participat primari şi viceprimari, nefiind niciunul din cei trei parlamentari de Suceava, iar Cătălin Nechifor susţine că nici consilieri judeţeni nu au fost, iar asta l-a determinat să afirme, în conferinţa de ieri, că „PDL s-a poziţionat în afara judeţului”. Totuşi, nici parlamentari ai PNL nu au fost de faţă la întâlnirea cu Liviu Dragnea, ci doar câţiva consilieri judeţeni ai PNL. (D.P.)

Vezi si

Școlile din județul Suceava, apreciate pentru performanța în educația pentru mediu

”Palmaresul obținut de județul Suceava în cadrul programelor de educație pentru mediu este unul de …