Saturday , October 1 2022

Cât de greu poate fi de găsit un copil de 15 ani în Rădăuți?!

L. Leonard, băiatul de 15 ani din Rădăuți care s-a suit la volan, a fost urmărit vreo 15 km prin oraș, a lovit un Logan al poliției și a rănit un polițist nu fusese găsit până aseară. Miercuri seara, imediat după cursa nebu­nă prin oraș în care a lovit două mașini, prin­tre care și o auto­spe­cială a poliției, băia­tul a luat-o la fugă prin niște curți și nimeni nu dă de el, familia sa, oa­recum cunoscută prin anumite medii din oraș, susținând că nu știe unde se află copilul  

Până aseară, la închiderea ediției, polițiștii nu reușiseră să dea de urma minorului de 15 ani care în seara zilei de miercuri s-a urcat la volanul unei mașini și a plecat a plimbare pe străzile orașului, lovind două mașini, printre care și o autospecială de poliție, șoferul acesteia – un tânăr agent – fiind ușor rănit. Polițiștii au început imediat căutările puștiului teribilist, însă acesta pare că s-a ascuns destul de bine, familia acestuia (destul de cunoscută în anumite medii din Rădăuți), declarând că nu știe unde se află băiatul.

Reamintim că miercuri, 20 februarie 2019, în jurul orelor 17.10, L. Leonard, de 15 ani, din Rădăuți, conducea autoturismul Ford Focus, pe strada Piața Unirii din  Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre parcarea centrală spre centrul municipiului. În autoturism se mai aflau  tineri, V. D. A., de 16 ani, din Rădăuți și P. M. A., de 16 ani, din Milișăuți. În momentul în care L. Leonard a observat că pe strada Piața Unirii se afla un echipaj de poliție, a intenționat să efectueze manevra de mers înapoi pentru a reintra în parcarea centrală, situație în care a intrat în coliziune cu un VW Polo, condus de o femeie din Rădăuți. În urma coliziunii au rezultat avarii la ambele autoturisme, însă L. Leonard și-a continuat deplasarea spre centrul municipiului. În aceste condiții echipajul de poliție a trecut la urmărirea autoturismului Ford Focus, cu nr. de înmatriculare SV-83-DNI, pe mai multe străzi de pe raza municipiului, pe o distanță de circa 15 km. În timp ce autoturismul Ford Focus se deplasa pe str. 1 Mai, având direcția de deplasare spre centrul municipiului, pe un sector de drum în curbă la dreapta, L. Leonard a pierdut controlul asupra direcției de mers și a intrat în coliziune cu autospeciala condusă de ag. de poliție J. Constatin, de 29 ani din Frătăuții Noi, ce se deplasa regulamentar din sens opus, după care autoturismul Ford a intrat în coliziune cu un stâlp de susținere a rețelei electrice. Au rezultat avarii la autospeciala de poliție și vătămarea ușoară a agentului  „contuzie omoplat stâng”.

După producerea accidentului, L. Leonard a coborât din autoturism și a fugit în curtea unui imobil din apropierea locului producerii accidentului. Evident, copilul nu posedă permis de conducere.

Conducătorul autospecialei de poliție, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, ,,conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și ,,părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”. (O.S.)

 

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …