Wednesday , February 1 2023

Case ridicate în urma implicării Bisericii pentru trei familii cărora le-au ars locuințele în primăvară

Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a reușit să ridice trei case noi în satul Voievodeasa din comuna Sucevița. Locuințele au fost edificate pe locul construcțiilor mistuite în 12 mai de un incendiu.

Potrivit unei informări din partea Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, imediat după incendiu Sectorul Social Filantropic împreună cu Protopopiatul Rădăuți au desfășurat o amplă acțiune de strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul familiilor afectate de incendiu. În cadrul colectei organizate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic prin Sectorul Social Filantropic în colaborare cu Protopopiatul Rădăuți pentru ajutorarea celor trei familii din parohia Voievodeasa a căror gospodării au fost mistuite de foc în incendiul ce a avut loc în data de 12 mai a acestui an, s-a strâns suma de 150.000 lei.

„Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizarea colectei, tuturor celor care au donat, atât credincioșilor din Protopopiatul Rădăuți, cât și celor din țară și de peste hotare, care au donat în conturile speciale pentru acțiuni caritabile ale Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților”, se arată în sursa citată. Din cei 150 mii le s-a procurat cărămidă, geamurile și ușile exterioare, tabla necesară pentru acoperișurile, ciment și adeziv și oțel beton necesare refacerii celor trei case. Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților amintește că în data de 12 mai a acestui an, un incendiu a mistuit în satul Voievodeasa în totalitate două case, lăsând fără un acoperiș deasupra capului două familii, în timp ce la cea de a treia familie a distrus anexele din gospodărie. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …