Wednesday , February 1 2023

Casa de Pensii Suceava a rămas cu 51 de bilete de tratament nerepartizate pentru mijlocul acestei luni

Pensionarii suceveni sunt din ce în ce mai reticenți în ceea ce privește plecarea în concediu pe bani puțini, cu bilete distribuite de Casa de Pensii. Așa se face, că pentru seria a XVI-a din acest an, județului nostru i-au fost repartizate 300 de bilete, pentru care au optat doar 249 de pensionari. Cele mai multe locuri au rămas în stațiunea 1 Mai, și anume 28 de bilete de tratament.

În stațiunea Amara au rămas 12 bilete, iar la Lacu Sărat mai sunt cinci locuri. În stațiunile Pucioasa, Ocna Sugatag și Neptun mai sunt câte trei, două și respectiv, un bilet nerepartizat. Pensionarii suceveni ar trebui să se prezinte în stațiuni, în intervalul 14-18 octombrie, dar se pare că numărul mare de cazuri de Coronavirus din ultima perioadă, ține pensionarii acasă.

”Nu mai plec anul acesta ni­că­ieri. Am depus cerere împreună cu soția, dar ne temem. Văd că e din ce în ce mai rău așa că am de­cis să stăm acasă”, a declarat Gheorghe A., pensionar din Su­ceava. Un alt bărbat a povestit că a depus cerere în vederea acor­dării unui astfel de bilet, încă din luna aprilie pentru luna octombrie, crezând că situația se va liniști dar acum nu se mai dorește să plece, ținând cont de contextul creat de criza Coronavirus. (C.R.)

secretarasite

Vezi si

Sindicaliști din învățământul sucevean vor protesta azi în fața Guvernului pentru salarii decente

Azi, începând cu ora 12.00, circa 1.000 de sindicaliști din sistemul de învățământ vor picheta …