Tuesday , December 6 2022

CAS a încheiat contracte cu 19 furnizori noi de servicii medicale

Cei mai mulți sunt medici stomatologi. In total, la nivelul județului nostru sunt 674 de furnizori de servicii medicale aflați în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate

De la începutul acestei luni, Casa de Asigurări de Sănătate a definitivat noile contracte cadru încheiate cu furnizorii de servicii medicale din județ, iar din cele 674 de contracte încheiate, 19 sunt furnizori noi, care vor putea oferi servicii medicale decontate de către CAS, pentru sucevenii asigurați. Cei mai mulți dintre aceștia sunt medici stomatologi, și anume șapte, la care se adaugă și patru furnizori noi de dispozitive medicale. CAS a validat și contractul a câte trei furnizori din ambulatoriul de specialitate paraclinic și cel de recuperare și unul nou pentru ambulatoriul de specialitate clinic. Pe lista noilor veniți este și o unitate de asistență medicală spitalicească.

”În vederea încheierii contractelor pentru acest an, furnizorii au transmis la CAS Suceava, în perioada 08-12 iulie, cererile, însoțite de documentele necesare. Pe data de 16.07.2021 s-a afișat lista cu dosarele respinse la contractare, și anume un furnizor de servicii medicale spitalicesti, un furnizor de îngrijiri medicale la domiciliu, șapte medici de familie și trei furnizori de servicii medicale paraclinice. Comisia de soluționare a constestațiilor a analizat contestațiile depuse de furnizori  și le-a admis, motivând că au fost înlăturate cauzele care au condus la respingerea dosarelor de comisia de contractare. Numărul contractelor valabile începând cu 1 august 2021, comparativ cu situația actelor adiționale aflate în derulare la data de 31.07.2021, pe fiecare tip de asistență medicală, este următorul: medicină primară – 253 (fără furnizori noi), ambulatoriu de specialitate clinic – 108 (din care un furnizor nou), ambulatoriu de specialitate paraclinic – 25 (din care trei furnizori noi), ambulatoriu de specialitate de recuperare – 13 (din care trei furnizori noi), asistență medicală dentară – 56 (din care șapte furnizori noi), îngrijiri la domiciliu – trei (fără furnizori noi), asistență medicală spitalicească – 17 (din care un furnizor nou), furnizori de medicamente (farmacii) – 129 (fără furnizori noi), furnizori de dispozitive medicale – 68 (din care patru furnizori noi) și doi furnizori pentru transport sanitar neasistat”, a explicat economistul Cristi Bleorțu, director general în cadrul Casei de Asigurări de Sănătate Suceava. (C.R.)

Vezi si

AirConnect iar spune că va zbura vara viitoare de la Suceava la Constanța

AirConnect va zbura vara viitoare de la Constanța la Suceava, Timișoara, Oradea și Cluj-Napoca, a …